Când are loc Black Friday la eMAG în 2021

13.10.2021
Când are loc Black Friday la eMAG în 2021

Black Friday, ziua cu cele mai mari reduceri ale anului, are acum o dată oficială din partea eMAG în România. Chiar dacă data oficială pentru Black Friday în SUA, țara din care vine această „tradiție” este întotdeauna în ultima vineri a lunii noiembrie, în weekend-ul în care are loc și sărbătoarea națională americană Ziua Recunoștinței, în alte țări, aceasta nu este atât de bine bătută în cuie. eMAG a anunțat astăzi că va organiza reducerile de Black Friday pe 12 noiembrie în 2021, cam în aceeași perioadă cu data de anul trecut.

eMAG organizează Black Friday pe 12 noiembrie 2021

Chiar dacă eMAG nu oferă prea multe justificări referitoare la mutarea zilei de Black Friday de la sfârșitul lunii noiembrie la jumătatea lunii, cel mai probabil este vorba despre alți factori specifici României, care ar putea oferi o organizare mai bună. De exemplu, zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie sunt sărbători naționale (Sfântul Andrei și Ziua Națională a României), iar în aceste condiții, multe dintre livrări ar putea suferi întârzieri, în urma a două zile în care curierii nu ar livra. Și chiar dacă ar livra, mulți clienți nu ar fi acasă, fiind plecați probabil în vacanță.

Apoi, în România, la sfârșitul lunii noiembrie sau început de decembrie, vremea începe să se schimbe, cu drumuri blocate de zăpadă și condiții de drum grele. Astfel, având un avans de două săptămâni, eMAG ar putea livra grosul comenzilor de Black Friday înainte ca situația să se înrăutățească.

Pentru ediția 2021, eMAG promite reduceri la mai multe categorii de produse și livrare flexibilă, datorită rețelei de cutii easybox, care permit livrarea la orice oră. În doi ani, această rețea a crescut de la 200 la 2.000 de unități în România. Anul trecut, eMAG spune că a înregistrat 12,4 milioane de vizite pe site, iar în primul minut au fost comandate 8.260 de produse.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult