Cândva, doar o aplicație pentru mesagerie criptată, Signal adaugă suport pentru distribuirea de Stories-uri

08.11.2022
Cândva, doar o aplicație pentru mesagerie criptată, Signal adaugă suport pentru distribuirea de Stories-uri

Asociată mai degrabă cu rețele de socializare pentru uz general, precum Instagram și Facebook, opțiunea pentru postarea de stories-uri care „expiră” după o anumită perioadă de timp va fi disponibilă și pentru utilizatorii aplicației de mesagerie Signal.

Deși este apreciată mai degrabă pentru sistemul de criptare end-to-end, recunoscut drept imun la majoritatea încercărilor de interceptare, platforma de mesagerie signal încearcă să fie și pe placul utilizatorilor care apreciază mai degrabă partea de expresivitate, adăugând suport pentru postarea de stories-uri care să fie afișate celorlalți utilizatori din lista de contacte.

Momentan, noua funcționalitate este arătată doar unui grup select de utilizatori incluși în programul de testare. La fel ca alte platforme de socializare, Signal Stories oferă utilizatorilor posibilitatea de a crea și distribui imagini, clipuri video și mesaje text care dispar automat după 24 de ore de la publicare. Conținutul poate fi încărcat atât din memoria locală a telefonului, sau folosind bun funcția de captură nou adăugată în aplicație.

Totodată, aplicația oferă utilizatorilor posibilitatea să aleagă cine poate vedea stories-urile publicate ajustând opțiunile nou adăugate în meniul Settings. Spre exemplu poți bifa afișarea stories-urilor doar pentru contactele adăugate deja în listă, până la toți utilizatorii cu care conversați vreodată pe Signal, acceptându-le solicitările de tip Mesage Request. Totuși, administratorii signal par să ignore tocmai problema intimității promise de aplicație. Anume că simpla acceptare am unei solicitări de mesaje unu-la-unu nu trebuie să transforme contactul respectiv într-un urmăritor permanent al story-urilor tale.

La fel ca pe alte rețele de socializare, Signal va permite ascunderea individuală a stories-urilor pentru anumite persoane din lista de contacte.

În mod amuzant, vei putea urmări exact cine ți-a văzut conținutul postat la secțiunea Stories, aflând exact cine e interesat de persoana ta și cine preferă mai degrabă să ignore.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult