Care este antivirusul cu cel mai mic consum de resurse, potrivit clasamentului AV-Comparatives

Care este antivirusul cu cel mai mic consum de resurse, potrivit clasamentului AV-Comparatives

Organizaţie independentă de testare a software-ului de securitate, AV-Comparatives a publicat rezultatele testului de performanţă care măsoară impactul pe care îl au soluţiile anti-malware asupra performanţei sistemului.

Produsele de securitate furnizate de Avira au primit cel mai mare scor în testul de performanţă AV-Comparatives, având cel mai mic impact asupra resurselor de sistem în comparaţie cu celelalte produse de securitate testate. La foarte mică distanţă, ESET Smart Security a demonstrat un impact minim asupra resurselor de sistem, primind o distincţie Advanced + şi adjudecând locul 2 în clasament.

Obţinând un scor ce le plasează pe picior de egalitate, soluţiile de securitate furnizate de Bitdefender şi Kaspersky Lab ocupă locul 3 în clasamentul AV-Comparatives. Performanţe aproape la fel de bune au fost obţinute şi cu produsele Avast, consumul resurselor de memorie şi procesor fiind aproape insesizabil pe PC-urile de generaţie recentă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult