Cetățenii unei țări europene vor putea folosi Cărți de Identitate în format electronic, păstrate pe telefoane Samsung

23.07.2020
Cetățenii unei țări europene vor putea folosi Cărți de Identitate în format electronic, păstrate pe telefoane Samsung

Samsung confirmă că anumite smartphone-uri Galaxy vor putea fi folosite ca și suport pentru Cărți de Identitate în format electronic, păstrate și citite cu ajutorul unui chip de securitate dedicat.

Botezat eID, noul buletin digital a fost aprobat deja de Biroul Federal pentru Securitatea Informației din Germania, imprimeria națională (Bundesdruckerei) și autoritatea Deutsche Telekom Security. Parte din inițiativa eGovernment, proiectul este rezultatul mai multor ani de colaborare între Samsung și diverse agenții guvernamentale germane, cu scopul dezvoltări unei platforme hardware dedicate pentru păstrarea unei versiuni securizate a Cărții de Identitate Naționale și prezentarea acesteia folosind smartphone-ul.

Totul a pornit de la idea că smartphone-ul este deja un accesoriu indispensabil, de care ai nevoie pentru a putea „funcționa” într-o societate modernă, util pentru orice, începând de la comunicare și informare, până la plăți electronice și confirmarea identității. Atunci, de ce nu și înlocuitor recunoscut și acceptat pentru Cartea de Identitate, sau alte documente.

Cărți de Identitate în format electronic, din a doua jumătate a acestui an

Deocamdată, doar pentru cetățenii germani, însă proiectul eID ar putea fi îmbrățișat și de alte țări europene, dacă siguranța utilitatea acestora este demonstrată până la capăt.

Cât despre lista telefoanelor compatibile, seria Galaxy S20 este prima acceptată, noul chip de securitate urmând să fie adăugat mai departe pe toate modelele Samsung dezvoltate pentru piața europeană.

Este de la sine înțeles faptul că guvernul german a impus cerințe de securitate stricte, datele administrate folosind telefoanele Samsung fiind de natură foarte sensibilă. Pentru a asigura acest lucru, toți cei patru parteneri au dezvoltat o arhitectură avansată de securitate bazată pe un microprocesor dedicat, inclus pe placa electronică a telefonului mobil. Prin intermediul său, toate datele sunt stocate local pe telefon, utilizatorii având control deplin asupra acestora.

Contribuția Samsung a fost dezvoltarea SDK-ului necesar pentru accesarea chip-ului Secure Element și de către aplicații obișnuite pentru mobil, desigur, doar într-un mod aflat strict sub controlul utilizatorului.

Printre documentele care pot fi stocate în formă electronică se mai numără Permisul de Conducere, și Cardul Național de Sănătate, extinderea programului deschizând în cele din urmă și opțiuni pentru încărcarea și validarea rețetelor de medicamente.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult