Cât cheltuie fanii iPhone pe abonamente la aplicații din App Store, comparat cu utilizatorii Play Store

25.02.2022
Cât cheltuie fanii iPhone pe abonamente la aplicații din App Store, comparat cu utilizatorii Play Store

Deși platforma Android și magazinul Play Store sunt prezente pe aproximativ 85% dintre smartphone-urile vândute la nivel global, alternativa iOS și magazinul App Store încă atrag cele mai mari venituri.

Prezent exclusiv pe telefoane vândute ca și dispozitive premium, AppStore-ul Apple depășește la nivel de încasări Google Play Store, iar tendința este cu atât mai vizibilă în cazul aplicațiilor disponibile pe bază de abonament, cum sunt unele jocuri, servicii de conținut și platforme de socializare.

Fără a pune la socoteală jocurile de mobil, primele 100 de aplicații din App Store cu servicii opționale contracost au generat venituri cumulate de 13.5 miliarde dolari, de trei ori mai mult decât suma raportată de platforma rivală Play Store. Totuși, ecosistemul Google s-a bucurat de cea mai mare creștere, veniturile generate crescând cu 78%, din anul 2020 și până în prezent. În schimb, Apple raportează în aceeași perioadă de timp o creștere de numai 31% a vânzărilor App Store.

În mod ironic, aplicația din App Store care a generat cele mai mari venituri din servicii pe bază de abonament este una deținută de Google, plățile efectuate pentru abonamentele YouTube Premium atingând 1.2 miliarde dolari la nivel global, respectiv 566.5 milioane dolari doar în SUA. În mod predictibil, următoarea clasată este aplicația de dating Tinder, al cărui model de business bazat pe „avantaje” disponibile contracost pare să funcționeze foarte bine.

Deși platformele de conținut premium, precum HBO Max, Amazon și Netflix probabil că vor continua să câștige teren în magazinele tradiționale de aplicații, Google și Apple și-ar putea vedea tot mai mult veniturile erodate de platformele social media, precum Twitter, TikTok și Instagram, care își creează deja propriile modele de abonament pentru a încuraja crearea și consumul de conținut.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult