Cât costă cel mai ieftin iPhone Pro Max vândut pe olx.ro

30.01.2020
Cât costă cel mai ieftin iPhone Pro Max vândut pe olx.ro

iPhone Pro Max de pe OLX, ieftin dar fără garanţie şi cu risc mare de „ţeapă”, direct din magazin la un preţ mult mai mare dar fără riscuri, sau în pachet cu abonament ceva mai scump dar suportabil la buzunar. Indiferent de modelul ales, achiziţionarea unui telefon de top poate fi o adevărată aventură pentru cei care nu se lasă impresionaţi de pliantele publicitare.

Pornind cu opţiunea cea mai la îndemână, un telefon iPhone 11Pro Max poate fi obţinută dint-un magazin online de încredere la preţul de aproximativ 5299 Lei, în varianta cu 64GB memorie internă. Primeşti la schimb garanţie doi ani şi o cartelă de mobil cadou (Vodafone sau Telekom), fără obligaţia unui abonament lunar sau alte costuri ascunse.

Aproape la fel de comodă este comandarea unui telefon iPhone 11Pro Max în pachet cu abonament, însă ofertele nu sunt neapărat avantajoase. Spre exemplu, poţi avea iPhone 11Pro Max cu Abonament Mobil 14 (16 euro/lună) la Telekom, perioadă contractuală de 24 luni, plătind un avans iniţial de 5299 Lei. Comparat cu oferta la pachet retail din magazin, nu eşti avantajat aproape deloc. Simplificând datele problemei, Orange şi Vodafone nu oferă deloc în oferta cu abonament modelul iPhone 11Pro Max, deocamdată.

Ajungând şi la destinaţia favorită amatorilor de chilipiruri, un exemplar iPhone 11Pro Max poate fi găsit deja utilizat, dar funcţional în unele reţele mobile din România, la preţul aproape rezonabil de 3300 Lei. Din păcate „zgârcenia” celora care plănuiesc să îl facă cadou persoanei iubite va fi trădată de „micile zgârieturi pe ecran” confirmate de vânzător.

Avansând puţin prin ofertele de pe OLX găsim un exemplar iPhone 11Pro Max ”impecabil, decodat în reţelele Telekom şi DigiMobil” la preţul de 3400 Lei. Judecând după numărul impresionant de anunţuri similare ataşate aceluiaşi cont de OLX, deducem că avem de-a face cu un „samsar” de telefoane mobile, ceea ce poate fi deopotrivă un lucru bun, sau rău. Bun în sensul că persoana respectivă se ocupă cu vânzarea de telefoane mobile din categoria premium, oferta probabil că este reală iar autorul are o reputaţie de protejat, in vederea continuării activităţii. Rău, în sensul că astfel de vânzători au experienţa necesară pentru a impresiona cumpărătorii neexperimentaţi, ascunzând părţile mai puţin bune ale produsului respectiv.

Păstrând trendul ascendent, putem găsi un exemplar iPhone 11 Pro Max la preţul de 3500 lei, vânzătorul acceptând livrarea produsului şi prin intermediul serviciilor de curierat, solicitând doar achitarea unui avans de 50 lei, menit să descurajeze cumpărătorii neserioşi care comandă şi apoi nu ridică coletul trimis.

Ca şi reguli de bază la cumpărăturile făcute pe OLX, în general sunt de evitat vânzătorii care folosesc conturi de utilizator înregistrate recent (data apare sub numele de utilizator) şi vând doar câteva produse (în limita numărului de anunţuri gratuite permise pe OLX). Păstraţi schimburile de mesaje pe o singură platformă de comunicare (ex mesaje directe pe OLX). Astfel, în eventualitatea unor probleme va fi mai uşor să probaţi acuzaţiile atât în faţa administratorilor OLX, cât şi reprezentanţii autorităţilor. Încercaţi să provocaţi vânzătorul cu întrebări cât mai directe – răspunsurile ambigue şi orice încercare de ascundere a identităţii reale este un mare semn de întrebare, mai ales în cazul produselor care urmează să fie livrate prin intermediul serviciilor de curierat.

Pentru cumpărături de valoare considerabilă precum, un telefon iPhone Pro Max, ideal este ca verificarea produsului să se facă faţă-în-faţă cu vânzătorul, neapărat într-un spaţiu public cu multă expunere şi în prezenţa a cel puţin un însoţitor, cu rolul de martor şi descurajare a eventualelor ”derapaje”.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult