Ce fel de platforma eCommerce sa alegi atunci cand achizitionezi un serviciu de gazduire site?

12.12.2020
Ce fel de platforma eCommerce sa alegi atunci cand achizitionezi un serviciu de gazduire site?
Gazduire site

Fiecare platforma de eCommerce este diferita si niciuna nu reprezinta solutia ideala in toate cazurile. Drept urmare, trebuie sa faci aceasta alegere in functie de nevoile tale si de pachetele de gazduire site pe care le ai la dispozitie. Iata ce trebuie sa stii pentru a putea lua decizia finala!

Cum functioneaza platformele de tip SaaS?

SaaS reprezinta prescurtarea de la „Software as a Service”. O astfel de platforma apartine altei companii, iar tu o poti utiliza prin intermediul unui abonament lunar. Aceasta poate avea costurile accesibile, insa prezinta un grad redus de flexibilitate. In plus, platforma nu este a ta, ci doar primesti dreptul de a o utiliza. Cu alte cuvinte, ramane proprietatea firmei ce a dezvoltat-o,  astfel ca nu este posibil decat sa o inchiriezi. Configuratia este insa rapida si ai parte de o echipa profesionala, care se ocupa permanent de partea de securitate.

Cum functioneaza platformele de tip open-source?

O astfel de platforma ofera acces complet la codul sursa. Acesta este postat in mod gratuit de catre dezvoltatori si poate fi modificat dupa bunul plac atunci cand achizitionezi un plan de gazduire site. Desi sunt necesare unele cunostinte tehnice, ai parte de o gama variata de unelte ce au fost create deja de comunitate. Acestea sunt disponibile in general tot gratuit, dar poti sa le si achizitionezi dintr-un marketplace specializat.

O platforma populara detine in mod sigur functiile de baza, cum ar fi arhitectura multi-store si optiunile de visual merchandising. Pe langa faptul ca nu este necesara plata unui abonament lunar, comunitatile muncesc permanent pentru a permite integrarea rapida cu servicii terte si un nivel de control superior. Dezavantajul in cazul unei astfel de platforme ar putea fi faptul ca dezvoltarea magazinului nu se realizeaza instant si s-ar putea sa fie nevoie sa angajezi pe cineva pentru acest proces.

Care sunt cele mai cunoscute platforme de eCommerce?

Una dintre cele mai populare platforme de comert electronic la momentul actual este Magento. Aceasta este considerata cea mai eficienta optiune de catre cei care achizitioneaza servicii de gazduire site pentru magazinele online, deoarece se bazeaza pe limbajul PHP si este usor de optimizat pentru motoarele de cautare. Mai mult de un sfert din toate site-urile de comert electronic din intreaga lume folosesc acelasi program, inclusiv branduri cum ar fi Nike, Coca Cola, Nespresso sau Ford. Baza sa este actualizata in permanenta de catre numeroase echipe de programatori, care pun accent pe partea de securitate.

O alta platforma populara este OpenCart. Aceasta poate fi utilizata pe orice server de gazduire site care ruleaza MySQL sau PHP si vine la pachet cu o serie de unelte importante pentru marketing si SEO. Dispui de posibilitatea de a administra chiar mai multe magazine in acelasi timp si poti converti moneda cu ajutorul unui program automat. De asemenea, OpenCart este mai potrivit pentru afacerile mici si medii, decat pentru cele mari.

De unde sa achizitionezi un plan de gazduire site pentru magazinul tau online?

Inainte de a alege o platforma de comert electronic, este important sa dispui de un hosting suficient de puternic pentru a face fata la solicitarile vizitatorilor. Stabileste-ti un plan de scalare al magazinului tau online si asigura-te ca optezi pentru un furnizor de hosting care sa-ti puna la dispozitie beneficiile de care ai nevoie inca din prima zi!

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult