Ce înseamnă programare front-end și unde poți face cursuri în acest domeniu?

29.04.2022
Ce înseamnă programare front-end și unde poți face cursuri în acest domeniu?

Dacă ești complet nou în programare, este posibil să fi auzit de termenul de programare front-end. Dar ce înseamnă asta?

În acest articol vei găsi răspunsuri pentru a înțelege ce este programarea front-end, ce skill-uri sunt necesare în acest domeniu și unde poți face cursuri de programare front-end. Dacă ești deja familiarizat cu domeniul și îți dorești un loc de muncă în programare front-end, iată cele mai bune oferte aici.

Ce înseamnă programare front-end?

În cuvinte simple, tot ceea ce vezi pe un site web, cum ar fi butoanele, linkurile, animațiile și multe altele, a fost creat de un dezvoltator web front-end. Este datoria dezvoltatorului front-end să preia viziunea și conceptul de design de la client și să le implementeze prin cod.

Dezvoltatorii front-end trebuie, de asemenea, să se asigure că site-ul web arată bine pe toate dispozitivele (telefoane, tablete și ecrane de computer).

Ce abilități trebuie să ai ca să poți face programare front-end?

Cele trei limbi principale pe care trebuie să le cunoști bine sunt HTML, CSS și JavaScript. De acolo te poți concentra pe cadre, biblioteci și alte instrumente utile.

HTML

HTML înseamnă HyperText Markup Language. HTML afișează conținutul paginii, cum ar fi butoane, linkuri, titluri, paragrafe și liste.

Nu ar trebui să utilizezi HTML pentru stilizarea paginii. Pentru asta este CSS.

CSS

CSS înseamnă Cascading Style Sheets. CSS este responsabil pentru stilul paginii tale web, inclusiv culorile, machetele și animațiile.

CSS te ajută să construiești un design responsive, esențial în crearea de site-uri web care arată bine pe toate dispozitivele, dar și accesibil, care să permită tuturor să utilizeze site-ul tău, inclusiv celor care folosesc tehnologii de asistență, cum ar fi screen readers.

JavaScript

JavaScript permite utilizatorilor să interacționeze cu pagina web. De exemplu, când dai click pe butonul Meniu din partea de sus a paginii, se va deschide o listă derulantă de opțiuni. De fiecare dată când dau click pe acel buton, acesta va comuta înainte și înapoi între deschiderea și închiderea meniului.

JavaScript poate fi folosit în jocuri online, pagini web, aplicații mobile și multe altele.

Unde poți face cursuri pentru programare front-end?

Dacă ești complet la început și îți dorești să înveți programare front-end, Pixellab oferă un program intensiv de front-end development, unde treci prin toate etapele programării front-end și construiești site-uri de la 0. Programul este format din 6 luni de studiu împărțite în 144 de ore de curs, iar plata începe de la 5400 de lei (integral) sau 6000 de lei (în rate).

Atelierele ILBAH organizează cursuri autorizate de programare front-end în București, Cluj-Napoca, Ploiești, dar și online, pentru cursanți indiferent de experiența anterioară. Cursul este format din 16 săptămâni de lucru, cu program flexibil, iar prețurile încep de la 3675 de lei, cu posibilitate de plată în rate.

Și la Codecool găsești cursuri online de front-end developer cu o durată de 16 + 4 săptămâni, susținute în limba română și în limba engleză. Costurile încep de la 5700 de lei și pot fi plătite în rate.

Dacă ai deja o bază în web development și vrei să-ți perfecționezi skill-urile, Școala Informală de IT oferă cursuri online de programare front-end React JavaScript. Cursul are o durată de o lună, cu program de două zile pe săptămână, iar prețurile încep de la 1300 de lei (270 de euro).

După finalizarea cursurilor, vei obține abilitățile necesare unui front-end developer și vei putea face pasul către o nouă carieră într-un domeniu în completă ascensiune. Te așteaptă multe oportunități!

Foto: Pexels.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult