Chiar şi fără legea “Big Brother”, un operator de telefonie eliberează cartele prepay doar cu buletinul

Chiar şi fără legea “Big Brother”, un operator de telefonie eliberează cartele prepay doar cu buletinul

Deşi controversatul pachet de legi privind securitatea informatică nu a fost încă adoptat, un operator de servicii de telecomunicaţii din ţara noastră a decis din propria iniţiativă să aplice o parte din prevederile acestora, solicitând informaţii privind identitatea persoanelor care achiziţionează cartele preplătite de telefonie mobilă.

Dacă Orange, Telekom şi Vodafone comercializează cartelele preplătite fără a cere niciun fel de date de identificare, compania de cablu RCS&RDS, fondată şi controlată de antreprenorul Zoltan Teszari din Oradea, permite achiziţionarea cartelelor preplătite numai în urma completării unui formular cu datele personale de identificare din cartea de identitate / buletin, pe care cumpărătorii trebuie să îl semneze şi dateze. În plus, funcţionarii de la ghişeele caseriilor RCS&RDS solicită şi actul de identitate, căruia îi este făcută o copie păstrată apoi de compania de cablu.

Chiar şi fără legea “Big Brother”, operatorul de telefonie RCS&RDS  eliberează cartele prepay doar cu buletinul

Aceste proceduri instituite din proprie iniţiativă de RCS&RDS nu au echivalent pe piaţa locală de telefonie mobilă, cartelele preplătite ale Orange, Telekom şi Vodafone putând fi achiziţionate la fel ca un ziar sau o pâine, fără a prezenta niciun fel de informaţie privind identitatea.

Mai multe detalii în materialul publicat pe ZF.ro

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult