Chiar şi fără legea “Big Brother”, un operator de telefonie eliberează cartele prepay doar cu buletinul

Autori: Aurelian Mihai, Liviu - Andrei Mihai 12.01.2015
Chiar şi fără legea “Big Brother”, un operator de telefonie eliberează cartele prepay doar cu buletinul

Deşi controversatul pachet de legi privind securitatea informatică nu a fost încă adoptat, un operator de servicii de telecomunicaţii din ţara noastră a decis din propria iniţiativă să aplice o parte din prevederile acestora, solicitând informaţii privind identitatea persoanelor care achiziţionează cartele preplătite de telefonie mobilă.

Dacă Orange, Telekom şi Vodafone comercializează cartelele preplătite fără a cere niciun fel de date de identificare, compania de cablu RCS&RDS, fondată şi controlată de antreprenorul Zoltan Teszari din Oradea, permite achiziţionarea cartelelor preplătite numai în urma completării unui formular cu datele personale de identificare din cartea de identitate / buletin, pe care cumpărătorii trebuie să îl semneze şi dateze. În plus, funcţionarii de la ghişeele caseriilor RCS&RDS solicită şi actul de identitate, căruia îi este făcută o copie păstrată apoi de compania de cablu.

Chiar şi fără legea “Big Brother”, operatorul de telefonie RCS&RDS  eliberează cartele prepay doar cu buletinul

Aceste proceduri instituite din proprie iniţiativă de RCS&RDS nu au echivalent pe piaţa locală de telefonie mobilă, cartelele preplătite ale Orange, Telekom şi Vodafone putând fi achiziţionate la fel ca un ziar sau o pâine, fără a prezenta niciun fel de informaţie privind identitatea.

Mai multe detalii în materialul publicat pe ZF.ro

Tags: