Chinezii de la ZTE ar putea primi interdicţie asupra importurilor venite de la furnizorii de componente din SUA

Autor: Aurelian Mihai 07.03.2016
Chinezii de la ZTE ar putea primi interdicţie asupra importurilor venite de la furnizorii de componente din SUA

Aparent, chinezii de la ZTE au făcut o greşeală majoră în alegerea partenerilor de afaceri, intrând în conflict cu autorităţile americane.

Potrivit publicaţiei Reuters, ZTE ar fi ignorat restricţiile de export livrând produse care încorporează tehnologii dezvoltate în Statele Unite către clienţi din Iran, încărcând embargoul impus acestei ţări.

În urma celor constatate, US Commerce Department ar putea impune restricţii asupra bunurilor care pot fi importate de ZTE de la furnizorii americani. Fără a însemna neapărat blocarea canalelor de aprovizionare, restricţiile pregătite ar îngreuna considerabil procesul de aprovizionare, obligând furnizorii  americani să obţină o licenţă de exportator înainte de a putea livra produse către ZTE.

Momentan fără o decizie clară, reprezentanţii companiei chinze au lăsat doar să se înţeleagă că-şi vor restrânge activităţile în Iran. Dacă ZTE va putea demonstra că nu mai exportă tehnologii americane în Iran, restricţiile anunţate ar putea fi doar temporare, încât activitatea companiei şi actualul calendar de lansări să nu fie afectat.

Tags: