Conversaţiile pe Tinder şi cele mai intime secrete ale utilizatorilor vor fi de acum predate autorităţilor din Rusia

04.06.2019
Conversaţiile pe Tinder şi cele mai intime secrete ale utilizatorilor vor fi de acum predate autorităţilor din Rusia

Întâlniri şi relaţii discrete, folosind o aplicaţie de mobil gratuită. Conceptul nu prea se împacă cu noţiunea de control total asupra populaţiei susţinută de guvernele autoritare.

Utilizatorii Tinder din Rusia vor avea de acum mult mai multe emoţii atunci când ies la agăţat pe internet, orice schimb de mesaje şi detaliu adăugat în profilul de utilizator ajungând direct la serviciile de informaţii locale, putând fi folosit împotriva lor în eventualitatea declanşării unei investigaţii.

Potrivit ziarului Moscow Times, administratorii Tinder sunt de acum obligaţi să răspundă Guvernului Rus pentru comunicarea de informaţii, reţeaua de socializare intrând pe o listă cu alte 175 de servicii deja monitorizate.

Nu este clar dacă solicitările pentru informaţii se aplică doar utilizatorilor Tinder aflaţi pe teritoriul Rusiei, sau doar utilizatori ai aplicaţiei de dating care şi-au declinat identitatea drept cetăţeni ruşi sau cu domiciliul în Rusia, indiferent de locaţia în care se află la momentul în care sunt urmăriţi.

Important de ştiut, lista serviciilor de mesagerie monitorizate de autorităţile din Rusia este mult mai largă şi creşte de ani buni. Reţele precum Snap, Wechat, Vimeo şi Badoo sunt deja ascultate. Singura excepţie notabilă este Telegram, administratorii reţelei de socializare refuzând cu îndârjire să cedeze cheile de criptare care ar permite interceptarea conversaţiilor private.

Drept consecinţă, autorităţile Ruse au interzis cu totul folosirea aplicaţiei respective, punând în dificultate administratorii de servicii pentru acces la internet, care în efortul lor de a bloca orice posibilitate de folosire a serviciilor Telegram au cauzat perturbaţii la scară largă în funcţionarea altor servicii legitime accesate prin internet.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult