Creatorii Siri vor dezvălui un nou sistem AI, mai sofisticat decât cel folosit în prezent de Apple

05.05.2016
Creatorii Siri vor dezvălui un nou sistem AI, mai sofisticat decât cel folosit în prezent de Apple

La puţin timp după ce proiectul Siri a fost achiziţionat de Apple, permiţând echiparea telefoanelor iPhone cu serviciu de asistenţă prin comandă vocală, doi dintre fondatorii săi au părăsit compania pentru a începe lucrul la un nou sistem de inteligenţă artificială, mai avansat decât cel anterior.

Botezat Viv, noul asistent cu comandă vocală va fi dezvăluit publicului în cursul zilei de luni, creatorii săi sperând să găsească rapid un cumpărător.

Apărut ca un competitor pentru Siri şi alte servicii similare, Viv ar trebui să poată răspunde la întrebări complexe şi îndeplini activităţi care solicită o înţelegere în detaliu a situaţiei prezentate. Spre exemplu, utilizatorii vor putea solicita cumpărarea unui bilet la filmul X în cinematograful Y cu o singură propoziţie, operaţiunea fiind dusă la bun sfârşit de asistentul Viv fără a mai fi necesară vizitarea paginii de internet a cinematografului. Pentru scopul propus, Viv Labs mizează pe parteneriate cu companii din exterior, care să ofere sistemului AI acces direct la serviciile lor.

Toate acestea vor fi gestionate cu ajutorul unui sistem avansat de inteligenţă artificială, capabil să poarte conversaţii cu utilizatorii folosind limbaj natural, reacţionând în funcţie de context şi semnificaţia întrebărilor primite.

Scopul final este de includere a funcţiilor asistate prin sisteme AI în toate dispozitivele conectate la internet: telefoane inteligente, televizoare, autoturisme, etc.

Potrivit unor surse apropiate companiei, Google şi Facebook şi-ar fi depus deja ofertele, negocierile pentru achiziţie fiind în plină desfăşurare.

Află cum Siri poate oferi persoanelor neautorizate acces la colecţia de poze şi contactele salvate pe telefonul iPhone

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult