Cum arată harta atacurilor cibernetice din mediul online, actualizată cu informaţii în timp real

Cum arată harta atacurilor cibernetice din mediul online, actualizată cu informaţii în timp real

Văzută prima dată în filmele cu hackeri, redată pe ecrane gigant în centrul de comandă al agenţiilor guvernamentale, harta războiului cibernetic în mediul online actualizată cu informaţii în timp real este accesibilă acum din orice web browser.

Alcătuită de experţi în securitate ai Norse Corporation, folosind datele obţinute în timp real cu ajutorul echipamentelor de monitorizare instalate în peste 40 de ţări, harta interactivă seamănă izbitor cu ecranele futuriste imaginate pentru filmele cu hackeri hollywoodiene. Lăsată activă în web browser timp de câteva minute, harta va arăta care sunt punctele nevralgice de unde pornesc cele mai multe atacuri cibernetice, precum şi care sunt ţintele preferate de hackeri. În plus, sunt furnizate informaţii privind adresele IP ale atacatorilor şi tipul de atac desfăşurat.

În afară de poziţionarea pe hartă, vizitatorii pot afla numele oraşelor de unde originează atacurile poziţionând cursorului mouse-ului deasupra punctelor indicate.

Harta atacurilor cibernetice din mediul online, conform informaţiilor furnizate de Norse Corporation

Deloc surprinzător, China este printre ţările de unde pornesc cele mai multe atacuri, majoritatea îndreptate către ţinte de pe teritoriul Statelor Unite. Deşi apare pe primul loc, Canada este folosită mai degrabă ca mijloc pentru intermedierea atacurilor pornite din alte regiuni, mascând provenienţa acestora.

Departe de a fi o excepţie, şi România apare pe hartă, chiar dacă frecvenţa atacurilor pornite de aici este mai redusă în comparaţie cu ţările asiatice şi continentul american. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult