Cum funcționează Bing Rewards, campania Microsoft prin care poți câștiga bani folosind Bing Search

23.06.2023
Cum funcționează Bing Rewards, campania Microsoft prin care poți câștiga bani folosind Bing Search

La fel ca și Google, Microsoft caută mereu să colecteze cât mai multe date despre utilizatorii săi, iar atunci când depășirea anumitor bariere riscă să atragă prea multă atenție nedorită, Bing Rewards vine să îndulcească oferta cu promisiunea unor recompense în bani.

Încercând să afle mai multe detalii despre modul în care utilizatorii folosesc produsele sale, Microsoft a lansat în septembrie 2010 programul de loialitate Bing Rewards, o inițiativă în care utilizatorii motorului de căutare pot obține acces la diverse promoții și credite care pot fi răscumpărate pentru mai multe recompense. Programul a fost inițial limitat la participanții care au descărcat și au folosit sidebar-ul Bing pentru Internet Explorer, înainte ca acesta să funcționeze cu toate browserele desktop. Programul a fost redenumit Microsoft Rewards în 2016, totodată primind câteva modificări.

Cât despre modul de folosire, tot ce trebuie să faci este să renunți măcar pentru o vreme la Google Search, în favoarea Bing Search. Odată înrolat pe site-ul Microsoft, sistemul Microsoft Rewards acordă recompense sub formă de puncte (ex. 3 puncte pentru fiecare căutare Bing) și practică un sistem de niveluri (ex. 50 puncte cumulate pentru Level 1, 250 puncte pentru Level 2). Interesant este că punctele sunt acordate chiar dacă folosești Google Chrome sau bara de căutare din Start Menu, atât timp cât Bing Search este destinația finală. Numărul maxim de puncte ce pot fi acordate este împărțit între platformele mobile și PC, astfel că va trebui să le folosești pe amândouă pentru un scor maxim. O altă modalitate de a câștiga puncte ar fi îndeplinirea diverselor sarcini afișate în pagina Microsoft Earn, cum ar fi rezolvarea puzzle-uri, completarea de chestionare, etc. În fine, pentru fiecare aplicație cumpărată din Microsoft Store poți obține puncte, raportate la suma plătită.

Odată câștigate, punctele pot fi răscumpărate doar în țara în care au fost generate. Spre exemplu, convertindu-le în carduri cadou, înscrieri la tombole cu premii, etc. Totuși, înainte să te gândești la vânarea recompenselor Microsoft Rewards ca o activitate permanentă, ar trebui să știi că vei avea nevoie de aproximativ 5.000 de puncte pentru a genera un card cadou de 5 USD.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult