Cum se face mutare date de pe Android la iPhone

28.03.2019
Cum se face mutare date de pe Android la iPhone

Mutare date de pe Android la iPhone – cum se face şi de ce aplicatie pentru transfer date telefon ai neapărat nevoie.

 

Te-ai săturat de telefonul tău cu Android şi vrei să treci la iPhone, sau din contră, foloseşti iPhone de  mult timp şi vrei să încerci un model cu Android?  Iată care sunt paşii necesari.

Întâi de toate, câteva avertismente. Ca de fiecare dată când te pregăteşti să-ţi schimbi telefonul mobil, asigură-te că ai pus toate pozele, documentele şi alte fişiere importante la loc sigur, cum ar fi pe un card de memorie. Asigură-te că ai bifată setarea Back up my data, în pagina Backup & reset a meniului Settings, pe telefonul cu Android. Pe iPhone, poţi salva în contul iCloud datele importante accesând în meniul Settings > [numele de cont] > iCloud, unde bifezi opţiunea iCloud Backup şi apeşi butonul Back Up Now.

Presupunând că ai deja la îndemână datele de login pentru contul său Google şi contul iCloud, poţi rece la etapa următoare.

Cum se face mutare date de la Android la Android

Ai un telefon Android care începe să dea semne de oboseală. Ţi-ai cumpărat unul nou şi vrei să faci cât mai repede transfer date telefon. Din fericire, se ocupă Google de toate formalităţile:

  1. La prima pornire a noului tău telefon cu Android vei trece prin ghidul de configurare iniţială, parcurgând etapa acceptării termeni şi condiţii de utilizare, conectare la reţeaua Wi-Fi, etc. Într-unul din ecrane (ordinea diferă de la un model Android la altul) vei fi întrebat dacă doreşti migrare date de pe telefonul vechi la cel nou. Vei avea posibilitatea să selectezi sursa pentru transfer date telefon. Foloseşte opţiunea A Backup from an Android Phone.


  2. Ţi se va solicita să deschizi aplicaţia Google pe telefonul Android vechi, după care poţi apăsa butonul Next. Pe telefonul vechi, în interfaţa aplicaţiei Google va apărea mesajul Getting Started, fără alte indicaţii. Şi aici apasă Next pentru a trece la pasul următor.


  3. Telefonul vechi şi cel nou îţi vor solicita să alegi din lista cu dispozitive Bluetooth detectate în vecinătate telefonul dinspre şi către care vor fi mutate datele tale. Pentru a evita orice confuzie, fiecare dispozitiv va afişa câte un ecran cu numere şi culori diferite, confirmând alegerea făcută. Conţinutul ambelor ecrane ar trebui să se potrivească. Apasă butonul Next pe telefonul vechi (pe telefonul Android care primeşte datele nu mai apare nici un mesaj).


  4. Tastează codul PIN dinainte setat pe telefonul vechi şi aprobă mutare date de la Android la Android.
  5. Acum te poţi loga în contul tău Google, pe telefonul nou. Migrarea datelor tale poate dura ceva timp, dar la final vei avea toate mesaje Gmail, contacte şi înregistrări din calendar, colecţia de poze şi backup-uri pe noul dispozitiv.



    ;
  6. Pentru ca totul să fie complet, deschide Google Play Store şi din butonul Meniu prezent în colţul stânga-sus a ecranul accesează secţiunea My apps & games. La secţiunea Library vei găsi lista cu toate aplicaţiile instalate pe telefonul vechi, cât şi unele pe care le-ai folosit mai demult şi dezinstalat între timp. Alege doar pe cele care te interesează şi foloseşte opţiunea Instalare.

 

Cum se face mutare date de pe Android la iPhone

Deţii deja un telefon Android relativ nou, pe care rulează versiunea Android 8.x sau 9.x? Ghinion. Aplicaţia Android migration tool creată de Apple special pentru a ajuta mutare date de pe Android la iPhone nu funcţionează cu telefonul tău. În schimb, poţi apela la o improvizaţie care te va ajuta să depăşeşti acest obstacol. Dacă deţii şi un telefon din generaţia Android 7.x sau anterior, poţi migra datele de pe telefonul cu Android 8 pe modelul mai vechi urmând instrucţiunile de mai sus, după care revii la noul tău iPhone pentru transfer date telefon:

  1. La prima pornire a telefonului iPhone va trebui să selectezi locaţia ta şi limba preferată pentru afişarea interfeţei, după care ar trebui să ajungi în ecranul Quick Start, unde eşti întrebat dacă doreşti migrarea datelor de pe un alt dispozitiv iOS. Foloseşte în schimb opţiunea Set Up Manually pentru a vedea mai multe alegeri disponibile.
  2. Conectează iPhone-ul la reţeaua Wi-Fi, sau cea de date mobile dacă traficul de date suplimentar nu este o problemă pentru tine.
  3. Parcurge setarea autentificării Touch ID / Face ID, sau doar setează un cod PIN
  4. În următorul ecran vei fi întrebat dacă vrei mutare date la iPhone, cu posibilitatea de a alege dispozitivul sursă. Bifează opţiunea mutare date Android şi apasă butonul Continue. Un cod de 6-10 cifre va apărea pe ecran.


     

  5. Pe telefonul cu Android, accesează magazinul Google Play şi caută Move to iOS, singura aplicatie pentru transfer date telefon de care ai nevoie. În interfaţa acesteia, apasă butonul Continue şi Accept la secţiunea Terms and Conditions, după care vei fi întâmpinat cu un ecran Find Your Code în care introduci codul numeric afişat anterior pe telefonul iPhone.
  6. Aplicaţia va cere confirmare pentru mutare date de pe Android la iPhone. Bifează datele pe care le vrei migrate pe iPhone şi apasă butonul Next.
  7. După mutare date la iPhone poţi continua să-şi personalizezi după bunul plac noul tău dispozitiv iOS.
  8. La final, după autentificare în contul Apple ID (sau crearea unui cont nou, dacă este cazul), vei primi sugestii pentru instalarea aplicaţiilor pe care le foloseai înainte pe Android, dacă acestea au şi versiuni echivalente pentru iOS.

Cum se face mutare date de pe iPhone la Android

Pentru transfer iPhone la Android te vei baza în primul rând pe contul tău Google Drive (ataşat contului Google):

  1. Pe telefonul Android, parcurgi meniul iniţial de configurare până ajungi la ecranul unde eşti întrebat dacă doreşti transfer date de pe un alt telefon. Bifează opţiunea An iPhone device.
  2. Pe telefonul iPhone, deschide browserul Safari şi accesează pagina android.com/switch. La această etapă, trebuie să ai instalată şi aplicaţia Google Drive pentru iPhone, autentificată cu acelaşi cont Google care va fi setat şi pe telefonul Android.



     
  3. Din aplicaţia Google Drive accesează meniul Settings şi foloseşte opţiunea Backup. Bifează copiere Contacte, Evenimente Calendar, poze şi clipuri video şi orice alte foldere de pe telefon pe care le vrei copiate în contul Google Drive.
  4. Apasă butonul Start Backup şi aşteaptă pentru ca transferul să ia sfârşit. În funcţie de volumul datelor selectate pentru transfer date telefon şi viteza conexiunii la internet, vei avea de aşteptat între câteva minute şi câteva ore, astfel că poate fi o idee bună să laşi adaptorul AC conectat.


     

  5. Dacă telefonul Android va prelua şi cartela SIM (implicit şi numărul de telefon) folosită cu telefoul iPhone, este necesar să dezactivezi aplicaţiile iMessage şi FaceTime înainte de a scoate cartela din telefon. În caz contrar, nu vei putea recepţiona mesaje pe iPhone. Poţi face asta din meniul Settings, la secţiunea Messages, unde dezactivezi opţiunea iMessage. Repeţi operaţiunea şi pentru serviciul FaceTime.
  6. Pe telefonul cu Android, te autentifici folosind acelaşi cont Google. Toate datele bifate pentru backup în aplicaţia Google Drive pe iPhone vor fi restaurate ca şi cum ar fi fost preluate de la un alt telefon Android.

Cum se face mutare date de la iPhone la iPhone

Nimic mai simplu. Aşezi noul iPhone lângă cel vechi şi pe ecranul celui din urmă va apărea un mesaj, întrebând dacă vrei să setezi un nou telefon iPhone.

  1. Confirmând mesajul anterior, pe ecranul noului iPhone va apărea un cod QR pe care trebuie să îl scanezi folosind telefonul vechi. Urmând acestei etape, vechiul iPhone te va îndruma să închei transfer date telefon cu noul dispozitiv.

     

  2. Pe telefonul nou, tastează codul PIN setat pe iPhone-ul vechi. Vei avea posibilitatea să setezi pe noul dispozitiv autentificare biometrică (opţional), după care ID-ul contului iCloud va fi transferat.
  3. Acum poţi da restore unui backup iCloud sau iTunes pentru a avea toate datele transferate, sau continua să setezi iPhone-ul ca pe un telefon complet nou, păstrând doar autentificarea iCloud şi iTunes
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult