Cum se urmareste telefonul pe Google

19.03.2019
Cum se urmareste telefonul pe Google

Intra pe Google si afla locatia unui telefon mobil, rapid şi simplu. Iată cum se urmareste pe Google fiecare mişcare a posesorilor de telefoane Android, gratis şi fără nevoie să instalezi pe ascuns o aplicatie urmarire telefon.

 

Pare ciudat, dar Google pune de ani buni la dispoziţie toate uneltele de care ai nevoie pentru a deveni un detectiv amator. Nu-ţi trebuie decât numele contului Google şi parola, iar dacă contul persoanei vizate a păstrat setările implicite făcute de Google, funcţia de monitorizare GPS şi înregistrare locaţie probabil că este deja activă pe telefonul mobil. Ai nevoie doar de un PC conectat la internet şi browserul web.

În încercarea de a simula mai multă transparenţă faţă de utilizatori şi linişti temerile privind modul în care urmareste telefonul mobil şi cam orice dispozitiv conectat la internet, Google a oferit publicului acces la o parte din datele colectate, dar fără a renunţa în mod concret la niciuna din aceste practici. Teoretic, oricine poate dezactiva manual setările relevante, pentru a deveni semi-invizibil pe Google. Practic, majoritatea utilizatorilor nu cunosc sau nu sunt interesaţi de modul în care Google urmareste telefonul copilului sau cel personal. Cei mai „întreprinzători” descoperă însă cât de simplu se urmareste pe Google telefonul altei persoane.

Scopul declarat de Google pentru functia Location History este catalogarea tuturor locaţiilor vizitate de-a lungul timpului de utilizatorii produselor Google, nu doar telefoane Android, organizând totul în ordine cronologică şi uşor de prezentat direct pe harţile Google Maps. Google strânge informaţii din mai multe surse în acelaşi timp, încât cu Google se poate afla locatia unui telefon mobil chiar şi fără să avem receptorul GPS pornit. Google ştie dacă am mers pe jos sau cu autobuzul, dar ne-am oprit undeva pe traseu şi cât timp am stat acolo.

Dacă foloseşti camera foto, cu atât mai bine pentru cine te urmareste pe Google, pozele fiind adăugate automat la istoricul zilei, margând momentul şi locul unde au fost făcute. Dacă răspunzi notificărilor Google în care eşti rugat să laşi o impresie despre restaurantul sau magazinul pe care l-ai vizitat, gestul va fi consemnat automat în istoricul tău împreună cu orice poze pe care ai ales să le încarci, din nou, marcând exact momentul şi locaţia unde au fost obţinute.

Cum se urmareste telefonul pe Google

Tot ce împiedică o persoană străină din a afla locatia unui telefon mobil şi toate deplasările tale făcute de-a lungul timpului este parola contului tău Google. De fapt, este puţin mai greu decât simpla aflare a numelui de utilizator şi parola Google. Pentru logare pe un alt dispozitiv este nevoie şi de confirmarea accesării contului de pe telefonul persoanei urmărite, prin introducerea unui cod recepţionat într-un mesaj SMS sau simpla răspundere la un mesaj de tip Yes/No.

Şi accesarea contului Gmail din web browser pe un PC care nu îţi aparţine poate fi o capcană, simpla introducere a parolei Gmail autentificând automat şi contul Google. Dacă la final uiţi să foloseşti opţiunea Logout, altă persoană care are acces la PC-ul respectiv poate afla locatia unui telefon mobil care îţi aparţine, dacă acesta este setat folosind acelaşi cont Google.

Fără nevoia unui program localizare telefon, poţi să urmaresti un telefon prin simpla autentificare a contului Google setat pe dispozitivul persoanei care te interesează, urmată de vizitarea paginii Google Location Timeline în browserul web.

Cum se urmareste telefonul iubitei? Din pagina Location Timeline, dai zoom pe hartă până în zona care te interesează. Fiecare punct colorat în roşu este un loc prin care persoana vizată a călătorit cel puţin. Click pe fiecare bulină roşie şi afli exact cum se numeşte pe hartă locaţia respectivă.

Dacă vrei să te concentrezi pe un interval anume, alegi din listă anul şi luna care te interesează şi selectezi din grafic ziua care te interesează folosind dublu-click. Bara verticală arată cât de mult a călătorit persoana vizată în ziua respectivă.

Traseul apare detaliat pe harta din dreapta, iar fiecare locaţie de pe acesta apare în lista detaliată de pe partea stângă, complet cu durata de timp în care posesorul telefonului mobil s-a aflat acolo, mijloace de transport folosite.

Dacă au fost sincronizate automat în contul Google Photos, orice poze făcute pe traseu până la destinaţie apar în Timeline şi le poţi accesa la rezoluţia originală, chiar dacă posesorul telefonului cu Android nu a intenţionat şi nu şi-a dat acordul pentru asta.

Oricine îţi urmareste telefonul pe Google poate repeta căutarea alegând altă dată din Google Timeline, aflând cam tot ce „ştie” şi Google despre tine.

Cum se gaseste telefonul pe Google

Dacă în schimb, vrei să afli unde este telefonul tău, au al persoanei al cărei cont Google tocmai l-ai accesat, o scurtă vizită în pagina Find your phone te va lămuri cum poti afla locatia unui telefon mobil.

Alegi din listă telefonul mobil care te interesează (de regulă, cel aflat în capul listei este cel folosit în mod curent) şi dai click pe acesta. Un potenţial obstacol, Google poate cere reintroducerea parolei şi confirmarea accesului prin cod sau mesaj recepţionat pe dispozitivul principal ataşat contului Google.

Odată depăşită etapa de autentificare Google, urmareste pe Google locaţia exactă în care se află telefonul mobil.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult