Decesul este considerat încălcare a contractului în viziunea PayPal

Decesul este considerat încălcare a contractului în viziunea PayPal

Ce se întâmplă cu conturile online de pe diverse servicii atunci când persoana care le-a deschis moare? Ei bine, există mai multe politici la nivel mondial. Unele companii alegând să lase conturile deschise şi să le marcheze corespunzător, altele închid conturile complet, în timp ce PayPal susţine că decesul este o încălcare a contractului.

Lindsay Durdle, cetăţean al Marii Britanii, a decedat de curând în urma unui cancer la sân care s-a extins la plămâni şi a metastazat. Aparent, aceasta avea o datorie de 3.240,72 lire sterline la PayPal pe contul său. După ce soţul acesteia, Howard Durdle, a anunţat compania de decesul soţiei sale, răspunsul companiei a venit sub forma unei scrisori standard, în care era specificat faptul că notificarea decesului încalcă contractul semnat la deschiderea contului, acesta urmând să fie închis, iar pentru recuperarea datoriilor vor fi luate alte măsuri precum apelarea la un serviciu de recuperare. Scrisoarea era adresată titularului contului, Lindsay Durdle.

Între timp, PayPal a ieşit în public şi a oferit o declaraţie pentru site-ul The Next Web, în care reprezentanţii şi-au cerut scuze pentru scrisoarea trimisă în mod eronat. Compania a şters datoriile acestui cont şi a închis contul, conform cerinţelor lui Howard Durdle, promiţând ca pe viitor să verifice mai bine acest tip de cereri şi să îmbunătăţească procesul în aşa fel încât situaţii de acest gen să nu se mai repete.

 

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video