Dezvoltatorul Opera anunță o versiune Pro a serviciului său VPN, acoperind și restul aplicațiilor instalate

06.04.2022
Dezvoltatorul Opera anunță o versiune Pro a serviciului său VPN, acoperind și restul aplicațiilor instalate

Oferit de mult timp în versiune free VPN, serviciul de anonimizare a sesiunii de navigare din browserul Opera va fi disponibil acum și în versiune Pro, protejând și restul aplicațiilor instalate pe telefonul tău cu sistem Android. Totul, fără nevoia instalării unei aplicații dedicate, alta decât browserul Opera.

Spre deosebire de alte servicii VPN mai sofisticate, clientul integrat cu browserul Opera permite doar selectarea aleatorie a unui server VPN situat în câteva locații din regiunea Statelor Unite, Europa sau Asia, în efect anonimizând locaţia reală a utilizatorului. Deși, nu la fel de versatil ca unele dintre soluțiile dedicate oferite contracost, soluția VPN pusă la dispoziție utilizatorilor Opera este în general suficientă pentru anonimizarea în mod rezonabil a sesiunii de navigare web. Fără acces la adresa IP reală, sau măcar pentru stabilirea ţării de origine, impunerea unor restricţii de conţinut şi filtrarea adreselor web este mult mai dificilă.

Însă folosirea unui client VPN nu opreşte în mod automat şi monitorizarea obiceiurilor de navigare prin intermediul serviciilor la care apelăm în mod voluntar, cum ar fi reţele de socializare şi produsele Google. Astfel, pentru anonimitate totală ar trebui să evităm autentificarea cu oricare dintre serviciile faţă de care ne-am declinat anterior identitatea şi să ştergem periodic istoricul de navigare pentru îndepărtarea fişierelor Cookie.

Adresând în special utilizatorii deja mulțumiți de soluția free VPN, Opera anunță și disponibilitatea unui abonament VPN Pro, care pentru o taxă lunară de 2 dolari (în cazul plății anticipate pentru următoarele trei luni) oferă și securizarea traficului de internet realizat de alte aplicații Android. Bonus, abonații primesc și acces prioritar la ”servere VPN de mare viteză”, care ar trebui să ofere suficientă flexibilitate și pentru activități mai solicitante, precum download de fișiere. În plus, abonații VPN Pro rămând și cu opțiunea activării modului data-saving, pentru folosirea mai eficientă a conexiunilor de internet mobil lente, sau limitate în privința traficului inclus.

Pentru a putea accesa opțiunea de abonare VPN Pro este necesar să instalezi minim versiunea Opera for Android Beta 68.2, pe un telefon sau tabletă echipată cel puțin cu versiunea Android 6.0.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult