Digi anunță abonamente de internet de 2,5 și 10 Gbps la prețuri de sub 10 euro

30.09.2021
Digi anunță abonamente de internet de 2,5 și 10 Gbps la prețuri de sub 10 euro

Operatorul telecom Digi a anunțat oficial două noi abonamente de mare viteză pentru utilizatorii casnici: FiberLink 2.5 G și FiberLink 10 G. Acestea, după cum sugerează și numele lor, oferă viteze de 2,5, respectiv 10 ori mai mari decât cel mai mare abonament pe care compania îl oferea până în prezent: FiberLink 1000, care beneficia de 1 Gbps viteză de download și upload. Prețurile rămân însă destul de mici, în comparație cu viteza promisă.

Cel mai mare abonament Digi va oferi download și upload la 10 Gbps

Abonamentele noi vor începe testarea în București începând cu data de 1 octombrie, clienții din Sectorul 1 fiind la acel moment invitați să îl testeze, în funcție de disponibilitatea în zonă. Lansarea oficială, la nivelul întregul orașului București, va avea loc începând din decembrie, iar în primăvară, serviciul va fi extins în marile orașe din România (martie: Brasov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Oradea și Timilșoara). Extinderea va continua în 2022 cu celelalte reședințe de județ.

digi 10 gbps

Cele două abonamente sunt cu 5, respectiv 10 lei mai scumpe decât cel mai scump abonament FiberLink din prezent. De altfel, compania a renunțat la abonamentele mai lente complet, oferind acum viteze începând de la 500 Mbps. Toate abonamentele vor avea viteze de upload și download egale. Iată cum va arăta oferta Digi după lansarea noilor abonamente.:

  • FiberLink 500 – 30 lei (500 Mbps download/upload)
  • FiberLink 1000 – 40 lei (1 Gbps download/upload)
  • FiberLink 2.5 G – 45 lei (2.5 Gbps  download/upload)
  • FiberLink 10 G – 50 lei (10 Gbps download/upload)

Echipamentul necesar pentru atingerea acestor viteze de download vor fi asigurate de către Digi, însă computerele pe care sunt folosite vor trebui să integreze la rândul lor plăci de rețea compatibile dacă vor să atingă astfel de viteze. Desigur, viteza va fi împărțită către dispozitivele din casă, însă dacă ai un singur PC activ, vei putea folosi întreaga viteză pe un singur dispozitiv.

Compania a demonstrat teste de viteză realizate cu SpeedTest pe un ultrabook care au atins 8230 Mbps download și 7424 Mbps upload. Probabil că pe computere high-end cu plăci de rețea 10 Gbps interne vor putea fi atinse vitezele maxime posibile pe noile abonamente Digi.

sursa: nwradu

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult