Donald Trump acuză Facebook, Google şi Twitter că sunt companii „media” lipsite de onestitate

31.10.2016
Donald Trump acuză Facebook, Google şi Twitter că sunt companii „media” lipsite de onestitate

În acest weekend, candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, a lansat un atac la adresa a trei mari companii din sectorul tehnologic. Potrivit lui, Facebook, Google şi Twitter sunt companii „media” lipsite de onestitate, care „îngroapă” ştirile negative despre constracandidata democrată Hilary Clinton.

Trump se referă la investigaţia lansată de FBI după ce mai multe e-mailuri ale reprezentanţilor Partidului Democrat au fost sustrase şi publicate pe Wikileaks în urma unui atac informatic.

Cadidatul republican nu intră în detalii, dar o scurtă analiză arată că nu are dreptate. De exemplu, pe Google News prima ştire afişată duminică dimineaţa pe versiunea americană a portalului era despre directorul FBI James Comey, care vorbea despre noi e-mailuri apărute în acest scandal. Mai mult, pe Twitter „Clinton probe” se afla, tot duminică dimineaţa, în topul „Featured Tweets”.

Totodată, în secţiunea What’s Trending de pe Facebook au apărut topicuri referitoare la scandalul e-mailurilor, în aceeaşi zi. 

FBI a iniţiat o nouă anchetă în cazul mailurilor private utilizate de candidatul democrat la funcţia de preşedinte, Hillary Clinton, în timp ce deţinea funcţia de secretar de Stat american, transmite Mediafax.

Biroul a transmis vineri o notificare oficială Comisiei Juridice a Senatului SUA în legătură cu ancheta care vizează utilizarea de către Hillary Clinton a unui server de mail privat în timp ce era secretar de Stat.

„Anchetatorii au descoperit noi mailuri care trebuie investigate”, a transmis Biroul directorului FBI James Comey, conform BBC News.

Hillary Clinton, candidatul democrat în scrutinul prezidenţial programat pe 8 noiembrie, a fost secretar de Stat în perioada 2009-2013. Utilizarea mailurilor private în activităţi oficiale a atras o serie de critici dure, mai ales din partea adversarului republican, Donald Trump.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult