Dropbox, celebrul serviciu de stocare online, a fost atacat de hackeri

Dropbox, celebrul serviciu de stocare online, a fost atacat de hackeri

În urma atacului au fost publicate online datele de autentificare pentru aproape 7 milioane de conturi Dropbox, punând la îndemâna oricui datele personale stocate de utilizatori.

O serie de postări lăsate în paginile website-ului Pastebin.com au expus datele de autentificare pentru  6,937,081 conturi Dropbox. O parte din acestea au apucat deja să fie testate de utilizatori Reddit, care ar fi reuşit să acceseze cel puţin o parte din conturile de utilizator compromise.

Oferită cu scop demonstrativ, dezvăluirea făcută de hackeri a fost însoţită de un mesaj în care aceştia îşi anunţă disponibilitatea de a publica noi seturi de parole şi nume de utilizatori în schimbul donaţiilor primite în moneda virtuală bitcoin.

Dropbox, celebrul serviciu de stocare online a fost atacat de hackeri

Contactaţi pentru declaraţii, oficialii Dropbox au răspuns cu un mesaj în care neagă  existenţa unui atac direct întreprins de hackeri. În schimb, datele de autentificare au fost furate exploatând vulnerabilităţi existente în alte servicii folosite de utilizatori, dovadă fiind şi faptul că vasta majoritate a parolelor publicate sunt vechi, fiind deja expirate sau pe cale să expire în scurt timp. Pentru siguranţă deplină, administratorii Dropbox recomandă schimbarea periodică a parolelor folosite.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult