DuckDuckGo depăşeşte 10 milioane de căutări pe zi

26.06.2015
DuckDuckGo depăşeşte 10 milioane de căutări pe zi

Mulţi utilizatori care au fost în căutarea unui nou motor de căutare s-au oprit la DuckDuckGo, un serviciu care promite căutări criptate şi care nu stochează informaţii personale. În ultimii ani acesta a crescut destul de mult, reuşind să depăşească astăzi peste 10 milioane de căutări pe zi. Deşi încă nu se poate compara cu Google şi ale sale 4,3 miliarde de căutări zilnice, DuckDuckGo este pe un val ascendent şi nu pare să se oprească prea curând.

Avantajele sale sunt apreciate de către cei îngrijoraţi de lipsa intimităţii online, care preferă căutări criptate după modelul HTTPS Everywhere şi protejarea adresei IP. De altfel, DuckDuckGo nu salvează nici fişiere de tip cookie decât cu acordul utilizatorilor. Firefox şi Safari pentru iOS 8 şi Mac OS X Yosemite oferă deja posibilitatea de a seta acest serviciu drept motor de căutare implicit.

Printre factorii care au ajutat la popularizarea lui DuckDuckGo se regăsesc şi informaţiile secrete ale CIA dezvăluite de către Edward Snowden. Acesta a publicat documente care demonstrau cât de mult ştiu companiile din spatele motoarelor de căutare despre utilizatorii lor, dar explicau şi metodele prin care guvernul american poate să primescă acces la aceste informaţii. Rezultatele din DuckDuckGo sunt realizate atât de către algoritmii proprii, cât şi folosind alte motoare de căutare precum Yahoo, Bing şi Blekko, fără a implica utilizatorul direct în aceste căutări. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult