După Facebook şi Google interzice reclamele la monedele virtuale

Autor: Adrian Popa 14.03.2018
După Facebook şi Google interzice reclamele la monedele virtuale

Reclamele la criptomonede, oferte iniţiale de monede, portofele şi tranzacţii digitale vor fi interzise de Google, începând din luna iunie a acestui an, pentru a preveni înşelătoriile. În luna ianuarie 2018, Facebook a luat aceeaşi măsură radicală.

 

Potrivit Gândul, Google va interzice toate reclamele la monede virtuale, inclusiv la bitcoin şi ICO-uri (oferte iniţiale de monede), într-o încercare de prevenire a fraudelor.

 

Interzicerea reclamelor va intra în vigoare în luna iunie. Scott Spencer, directorul Google pentru reclame sustenabile, a declarat pe blog: „Am actualizat câteva politici pentru a ne ocupa de reclamele din zona produselor financiare speculative şi nereglementate, precum opţiunile binare, criptomonede, pieţe internaţionale de schimb şi contracte pentru diferenţă (CFD-uri)”.

 

 

Google a anunţat că restricţia include tranzacţiile crypto şi portofelele electronice. De asemenea, Google va bloca accesul la unele reclame la jocuri de noroc.

 

Monedele asemănătoare bitcoinului, precum ethereum, au înregistrat o popularitate tot mai mare în ultimii ani, alimentând creşterea rapidă în valoare. De exemplu, în 2017, bitcoin a ajuns la 20.000 de dolari. În momentul publicării acestui articol, valoarea unei unităţi bitcoin a scăzut la 8.800 dolari (potrivit Bitstamp).

 

Tranzacţiile cu criptomonede au atras numeroşi escroci, deoarece acţionează pe o piaţă neagră, iar ICO-urile pot genera milioane de dolari, care dispar peste noapte, alături de administratorii respectivelor scheme financiare.

 

Citeşte continuarea în Gândul