Există speranţă: Copiii de astăzi sunt cei mai buni „detectori” de ştiri false

29.11.2017
Există speranţă: Copiii de astăzi sunt cei mai buni „detectori” de ştiri false

Potrivit unui studiu Ofcom, copiii au devenit foarte sceptici în privinţa fluxului de informaţii şi se documentează amănunţit, pentru a descoperi ştirile false, transmite Gândul.

Mai mult de jumătate dintre copiii cu vârste între 12 şi 15 ani din Marea Britanie folosesc Facebook şi Twitter pentru a se informa şi se documentează mai profund în privinţa ştirilor din fluxuri.

Mai exact, aceştia vor să vadă dacă se confruntă cu fenomenul „fake news” sau informaţiile sunt cu adevărat reale.

86% dintre copii încearcă „măcar o dată” să verifice veridicitatea ştirilor, din mai multe surse.

Analiza scoate la iveală îngrijorarea majoră cu privire la ştirile fictive care sunt „plantate” online – deseori de grupuri rău-intenţionate, care doresc să dezinformeze.

Trei sferturi dintre tinerii cu vârste între 12-15 ani care descoperă ştiri false îi atenţionează pe ceilalţi.

O treime a precizat că îşi vor informa părinţii sau prietenii cu privire la ştirile false descoperite mai ales în mediul online. Mai mult, 14% vor raporta fake news-urile direct la administratorii Facebook.
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult