Există un site ɢoogle.com pe internet de care utilizatorii ar trebui să se ferească

22.11.2016
Există un site ɢoogle.com pe internet de care utilizatorii ar trebui să se ferească

Priviţi aceste două URL-uri: ɢoogle.com şi Google.com. Par identice, nu? Vă înşelaţi. Primul conţine un caracter „ɢ” special, care mimează G-ul din google.com, site-ul real. Avem de a face cu un fals site Google de care ar trebui să ne ferim.

 

Site-ul a fost descoperit de cei de la TNW în timp ce analizau datele din Google Analytics. Potrivit celor de la Analytics Edge, acest site spamează serviciul Analytics pentru a-i determina pe utilizatorii aceştia să de click pe adresa sa. Probabil principalul scop al site-ului este să distribuie malware.

Când cei de la TNW au dat clic pe URL au fost direcţionaţi către adresa xn--oogle-wmc.com, apoi către un alt link lung, care cel mai probabil nu trebuie apăsat decât de experţii în securitate informatică. Link-ul respectiv afişează un mesaj de felicitare, de la un anume Vitaly Popov din Rusia, pentru Donald Trump, care a câştigat alegerile din SUA.

 

 

Acest caz arată cum hackerii pot înregistra domenii similare cu unele foarte populare, folosind caractere speciale. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult