Facebook, anchetată de autorităţile antitrust germane

03.03.2016
Facebook, anchetată de autorităţile antitrust germane

Autorităţile antitrust din Germania au deschis o anchetă la Facebook, companie suspectată de abuz de poziţie dominantă pe piaţa reţelelor de socializare online. Potrivit Bundeskartellamt (organizaţia federală antitrust germană), este posibil ca termenii şi condiţiile de utilizare Facebook să încalce legislaţia din Germania.

„Pentru servicii de internet finanţate din publicitate precum Facebook, datele obţinute de la utilizatori sunt foarte importante. Din acest motiv este esenţial să vedem dacă utilizatorii sunt suficient de bine informaţii despre tipul şi volumul de date colectate”, a declarat Andreas Mundt, preşedintele Bundeskartellamt.

Facebook, cea mai mare reţea de socializare online din lume, cu peste 1,6 miliarde de utilizatori activi în fiecare lună, înregistrează venituri din livrarea de publicitate ţintită, pe baza informaţiilor colectate de la utilizatori.

„Suntem încrezători că respectăm legea şi le vom răspunde celor de la Bundeskartellamt la întrebări”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook.

Înainte ca ancheta să fie făcută publică, Mark Zuckerberg, directorul executiv al companiei, a vizitat săptămâna trecută Germania. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult