Facebook anunţă implementarea hashtag-urilor, primul pas al unui val de schimbări

13.06.2013
Facebook anunţă implementarea hashtag-urilor, primul pas al unui val de schimbări

Mergând pe urmele Twitter, Instagram şi Pinterest, Facebook a anunţat că va lansa în perioada următoare o serie de facilităţi menite să simplifice descoperirea conţinutului nou, iar prima noutate este implementarea hashtag-urilor.

Pentru cei nefamiliarizaţi cu acestea, hashtag-urile folosite de cele trei servicii menţionate mai sus sunt simple cuvinte-cheie precedate de prefixul #, acestea fiind folosite pentru generarea unor căutări, în general actualizate în timp real, care permit urmărirea unui subiect anume. Utile mai ales în timpul desfăşurării unor evenimente importante sau pentru descoperirea opiniilor referitoare la un anumit subiect fierbinte, hashtag-urile sunt o metodă foarte utilă şi facilă pentru indexarea conţinutului după criterii simplu de înţeles.

Noua opţiune va folosi acelaşi marcaj pentru hashtag-uri, ceea ce va simplifica viaţa celor care foloseau oricum această formatare, deşi nu avea nici un sens, sau îşi legaseră conturile celor trei servicii de Facebook.

Ca de obicei, noua opţiune nu va fi disponibilă imediat, Facebook anunţând că acesta va fi activată treptat pentru toate conturile. Funcţionând similar cu Graph Search, hashtag-urile Facebook vor respecta toate setările de securitate, acestea urmând să prezinte utilizatorului doar conţinutul pentru care are drept de acces.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News