Facebook are probleme cu filtrele anti-spam. Link-uri către site-uri legitime şi postările despre COVID-19 sunt cenzurate

18.03.2020
Facebook are probleme cu filtrele anti-spam. Link-uri către site-uri legitime şi postările despre COVID-19 sunt cenzurate

Link-uri către unele site-uri de ştiri recunoscute şi postări pe tema coronavirus au fost blocate nejustificat de filtrele automate de moderare a conţinutului Facebook, reţeaua de socializare împiedicând utilizatorii să distribuie articole din surse de ştiri legitime.

Aparent, problemele apărute în cursul zilei de marţi sunt puse în seama algoritmilor de inteligenţă artificială, folosiţi tot mai agresiv de administratorii Facebook în încercarea de a tine sub control propagarea conţinutului din categoria fake news.

Lăsat să-şi facă treaba cu mult mai puţină supraveghere umană decât în mod normal, sistemul anti-spam ar fi inclus în mod eronat anumite site-uri de ştiri pe listele de blocare automată, afişând utilizatorilor mesajul “Your post goes against our Community Standards on spam”.

Problema nu este neapărat una de neglijenţă din partea Facebook, cât o consecinţă a lipsei de personal,  acutizată de măsurile de carantină împotriva COVID-19.

Descrisă drept un bug în funcţionarea filtrului anti-spam, problema ar urma să fie corectată în orele următoare, restabilind şi accesul la postările cenzurate. Potrivit Facebook, problema nu este limitată doar la conţinutul pe tema pandemiei coronavirus, alte subiecte şi link-uri fiind de asemenea blocate în mod nejustificat.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult