Facebook face o schimbare prin care vrea să reducă numărul de articole clickbait din fluxul de ştiri

23.04.2016
Facebook face o schimbare prin care vrea să reducă numărul de articole clickbait din fluxul de ştiri
Într-o întâlnire pe care au avut-o cu reprezentanţii media din România pe 1 aprilie anul acesta, reprezentanţii Facebook au spus că se încearcă reducerea numărului de articolele cu titluri înşelătoare, cunoscute şi sub numele de clickbait, care sunt publicate pe reţeaua de socializare. Iată că nu a trecut mult şi compania a anunţat măsurile pe care le va lua. 
 
Facebook va modifica algoritmul după care sunt afişate ştirile în fluxul principal (news feed) şi le va da prioritate celor în care utilizatorii petrec mai mult timp. 
 
Citeşte şi: Oamenii publică din ce în ce mai puţine lucruri personale pe Facebook
 
Timpul petrecut vizualizând un articol va fi principalul indicator privind calitatea acestuia, potrivit unui anunţ publicat de companie pe blogul oficial. 
 
 
Asta înseamnă că articolele în care oamenii petrec mai mult timp vor fi afişate mai sus în fluxul de ştiri, iar clickbait-ul mai jos şi cu o expunere mai mică. 
 
„Timpul pe care oamenii aleg să îl petreacă vizualizând conţinut pe care au dat click în fluxul de ştiri este un semnal important care ne arată că povestea a fost interesantă pentru ei”, se arată în articolul de pe blogul Facebook. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult