Facebook oferă o metodă rapidă pentru transferul pozelor pe Google Photos

05.06.2020
Facebook oferă o metodă rapidă pentru transferul pozelor pe Google Photos

Poate că te-ai săturat de Facebook și vrei să-ți închizi contul creat în urmă cu mulți ani, sau doar vrei să ai o copie pe Google Photos pentru albumele cu poze și clipurile video încărcate pe Facebook de-a lungul timpului. Administratorii rețelei de socializare oferă acum soluția.

Anunțată mai întâi pentru utilizatorii din Statele Unite și Canada, funcționalitatea care permite copierea pozelor și clipurilor video de pe Facebook pe contul de Google Photos este disponibilă acum pentru toți utilizatorii rețelei de socializare.

Parte din așa numitul Data Transfer Project, la care Facebook și alți jucători din industrie care dețin servicii de stocare cloud s-au angajat să contribuie în urmă cu ceva timp, inițiativa are scopul de a asista crearea copiilor de siguranță pentru datele importante deținute de utilizatori.

Tot ce trebuie să faci pentru a beneficia de acest serviciu este să-ți conectezi conturile Google și Facebook:

  • Accesezi meniul Settings și te duci la secțiunea Your Facebook Information
  • Click pe opțiunea Transfer a Copy of Your Photos and Videos, după care reconfirmi introducând parola contului de Facebook
  • Folosești butonul Choose Destination și alegi opțiunea Google Photos
  • Confirmi operațiunea folosind butonul Confirm Transfer. Transferul fișierelor poate dura ceva timp, finalizarea operațiunii fiind anunțată cu un mesaj de notificare pe Facebook și email de confirmare.

Data Transfer Project este o inițiativă care facilitează transferul rapid a datelor utilizatorilor de pe o platformă online la alta, oferind acestora posibilitatea să se „porteze” între diverse servicii online fără a risca pierderea a ani de amintiri colecționate în formă digitală pe vechea platformă. Proiectul a recrutat deja mai multe companii care colaborează pentru a modela „viitorul portabilității”, inclusiv gigantii tehnologici Apple, Facebook, Google, Microsoft și Twitter.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult