Facebook introduce Explore Feed, un News Feed alternativ

Facebook introduce Explore Feed, un News Feed alternativ

Disponibil în versiune pentru mobil şi desktop, Explore Feed oferă o alternativă pentru descoperirea de conţinut în reţeaua Facebook, care nu se limitează la postările prietenilor şi paginile la care am date Like deja.

Spre deosebire de News Feed, în Explore Feed găsim postări, articole, poze şi clipuri video din surse de conţinut pe care încă nu le urmărim.

Păstrând „tradiţia”, Facebook personalizează conţinutul pe care îl afişează în Explore Feed pe baza tiparului de utilizare observat anterior, like-urile şi postările distribuite de-a lungul timpului influenţând conţinutul apărut în acesta. Din păcate asta înseamnă şi că „orizontul” de conţinut rămâne în continuare la mila algoritmilor Facebook, care ascund sau scot în faţă postări folosind criterii care nu sunt cunoscute şi nu pot fi controlate de utilizator în mod direct.

Noua secţiune Explore Feed poate fi găsită în lista Explore afişată în dreapta News Feed-ului principal, după ce folosim butonul „See More” pentru a afişa item-urile rămase ascunse.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult