Facebook introduce Explore Feed, un News Feed alternativ

Autori: Adrian Popa, Aurelian Mihai 19.10.2017
Facebook introduce Explore Feed, un News Feed alternativ

Disponibil în versiune pentru mobil şi desktop, Explore Feed oferă o alternativă pentru descoperirea de conţinut în reţeaua Facebook, care nu se limitează la postările prietenilor şi paginile la care am date Like deja.

Spre deosebire de News Feed, în Explore Feed găsim postări, articole, poze şi clipuri video din surse de conţinut pe care încă nu le urmărim.

Păstrând „tradiţia”, Facebook personalizează conţinutul pe care îl afişează în Explore Feed pe baza tiparului de utilizare observat anterior, like-urile şi postările distribuite de-a lungul timpului influenţând conţinutul apărut în acesta. Din păcate asta înseamnă şi că „orizontul” de conţinut rămâne în continuare la mila algoritmilor Facebook, care ascund sau scot în faţă postări folosind criterii care nu sunt cunoscute şi nu pot fi controlate de utilizator în mod direct.

Noua secţiune Explore Feed poate fi găsită în lista Explore afişată în dreapta News Feed-ului principal, după ce folosim butonul „See More” pentru a afişa item-urile rămase ascunse.

Tags: