Facebook introduce filtre automate pentru optimizarea pozelor încărcate de utilizatori

17.12.2014
Facebook introduce filtre automate pentru optimizarea pozelor încărcate de utilizatori

 

Pornind de la ideea că vasta majoritate a utilizatorilor Facebook nu sunt experţi fotografi, administratorii reţelei de socializare au decis implementarea unei funcţii auto-enhance responsabilă cu optimizarea automată a pozelor încărcate de aceştia.

Până acum, la încărcarea uneia sau mai multor poze aplicaţia Facebook pentru dispozitive mobile ne prezenta versiuni needitate ale acestora, pe care le puteam posta ca atare, respectiv corecta rapid aplicând un filtru generic sau alegând unul din filtrele suplimentare pentru imagine. Toată operaţiunea consuma timp preţios şi prezenta prea multe alegeri de făcut, cu riscul ca la final tot să nu fim mulţumiţi de rezultat.

Facebook introduce filtre automate pentru optimizarea pozelor încărcate de utilizatori

De acum, în loc să aplicăm manual filtre pentru corectarea pozelor subexpuse sau neclare vom putea rezolva aceste aspecte cu un singur reglaj prezentat în partea de jos a imaginii. Vom putea vedea imediat efectul obţinut şi reveni la poza originală dacă nu suntem mulţumiţi de rezultat.  

Funcţia auto-enhance este prezentă în ultima versiune a aplicaţiei Facebook pentru iOS iar în scurt timp va fi adăugată şi în versiunea pentru dispozitive cu Android.

Facebook nu este singura reţea de socializare care face trecerea la filtre automate menite să scutească utilizatorii de efortul trierii şi optimizării manuale a colecţiilor de poze. Reţeaua Google+ oferă încă de anul trecut o funcţie similară auto-enhance, Twitter tocmai a revizuit propriul set de filtre, Instagram a extins colecţia cu 5 filtre noi, iar Snapchat a introdus un sistem dual cu filtre pentru culoare şi geo-localizarea pozelor. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult