Facebook introduce “Place Tips”, o funcţie care prezintă informaţii despre locaţia unde te afli

30.01.2015
Facebook introduce “Place Tips”, o funcţie care prezintă informaţii despre locaţia unde te afli

Prezentat ca o alternativă pentru serviciile oferite de Foursquare şi Yelp, “Place Tips” întâmpină utilizatorii Facebook cu informaţii şi recomandări despre locaţiile pe care le vizitează.

Cu Place Tips, utilizatorul Facebook aflat într-un magazin, muzeu, restaurant sau altă locaţie publică va primi cartonaşe cu informaţii relevante pentru locaţia respectivă, incluzând postări sau fotografii lăsate de prieteni în paginile reţelei de socializare, aprecieri referitoare la selecţiile din meniu şi evenimentele programate. Informaţiile pot apărea deasupra fluxului din News Feed chiar în timp ce ne deplasăm către sau pe lângă locaţia respectivă.

Pentru a funcţiona, serviciul Place Tips foloseşte informaţii furnizate de operatorul de telefonie mobilă, reţelele WiFi conectate şi receptorul GPS al dispozitivului, stabilind locaţia exactă şi urmărind deplasările tuturor utilizatorilor conectaţi.

La fel ca şi alte adăugiri considerate importante de administratorii Facebook, serviciul Place Tips este activat automat pentru toţi utilizatorii reţelei de socializare, cei care nu o consideră utilă având însă posibilitatea să o dezactiveze manual vizitând secţiunea “location” a meniului Settings. Altfel, putem controla informaţiile afişate excluzând manual locaţiile despre care nu vrem să primim recomandări.

Facebook introduce “Place Tips”, o funcţie care prezintă informaţii despre locaţia unde te afli

Funcţia Place Tips este introdusă incremental, urmând ca în cele din urmă să fie activată pentru toţi utilizatorii care folosesc aplicaţia Facebook pentru dispozitive mobile. Pentru început sunt acoperite locaţiile relevante din zone intens circulate, cum ar fi Central Park şi Times Square din oraşul american New York, urmând ca şi alte locaţii să fie adăugate pe parcurs.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult