Facebook introduce un nou buton pentru pagini web: Share Quote

13.04.2016
Facebook introduce un nou buton pentru pagini web: Share Quote

În cadrul conferinţei F8 de pe 12 aprilie, Facebook a anunţat lansarea unui nou buton, care va putea fi implementat pe pagini web. Acesta se numeşte „share quote” şi va fi folosit pentru a publica citate, cu tot cu link către pagina de pe care a fost publicat. Integrarea sa în site-uri va fi foarte simplă, iar acesta va apărea doar atunci când este necesar, spre diferenţă de Like şi Share care sunt prezente tot timpul.

Share Quote va fi vizibil doar atunci când utilizatorul selectează text din pagină. Întrucât mulţi utilizatori obişnuiesc să pună link-uri pe Facebook alături de o parte din text, acest nou buton ar trebui să uşureze procesul de publicare al acestor articole, eliminând nevoia de a copia şi lipi textul, pentru ca apoi să repete procesul pentru link-ul către pagină. De asemenea, acestă funcţie ar putea veni în ajutorul utilizatorilor de Facebook de pe mobil (care sunt majoritari în acest moment), copierea şi lipirea de text fiind în continuare acţiuni neplăcute pe ecrane tactile.

Unii utilizatori renunţau complet la publicarea de text şi preferau să publice screenshot-uri din articole, întrucât necesita mai puţini paşi. Odată cu implementarea butonului Share Quote, nu numai că vor putea să facă totul dintr-o singură acţiune, ci vor putea să trimită mai mulţi utilizatori către conţinutul original. Citatul selectat va fi separat de textul pe care utilizatorul îl scrie, fiind încadrat între ghilimele, într-un câmp nou.

Uneltele pentru a implementa aceste funcţii sunt deja disponibile pentru dezvoltatorii web şi urmează să vedem din ce în ce mai des un buton „ Share Quote” pe paginile din toată lumea.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult