Facebook lansează „Portal”, un serviciu de video chat

24.09.2018
Facebook lansează „Portal”,  un serviciu de video chat

Menţionat de ceva timp în zvonuri circulate din surse apropiate comapniei, Portal ar putea fi o alternativă pentru Facebook Messenger, centrat pe comunicarea prin apeluri video cu ajutorul unui dispozitiv smart, special conceptul pentru acest rol.

Programat să fie dezvăluit în cadrul conferinţei F8 ce a avut loc în luna mai 2018, Facebook Portal ar fi fost amânat din pricina scandalului Cambridge Analytica, vizând deturnarea alegerilor din Statele Unite în anul 2016 folosind campanii de publicitate orchestrate de Rusia. Lesne de înţeles, prezentarea unui gadget prevăzut cu cameră video şi capabil să te filmeze în propria locuinţă nu ar fi „căzut” bine în mijlocul unui scandal axat pe tema prelevării de date care încalcă intimitatea utilizatorilor Facebook.

Cu preţ estimat în jurul sumei de 400 dolari, sau 300 dolari în cazul versiunii „lite”, dispozitivul „Portal” suportă interacţiune vocală prin serviciul Alexa şi ar oferi funcţii atractive, cum ar fi redarea de muzică şi clipuri video, asistenţă în bucătărie cu reţete de gătit, revista presei şi alte informaţii utile.

Asistat cu tehnologii AI, noul gadget este privit cu neîncredere acum, reputaţia Facebook având mult de suferit în urma scandalului ce a scos la iveală lipsa generală de preocupare faţă de modul în care sunt folosite datele utilizatorilor, colectate fără discriminare cu orice ocazie ivită.
 

Analizat în afara camerelor de luat vederi, dispozitivul Facebook Portal este descris ca fiind conceput pentru a urmări fiecare mişcare a utilizatorilor. Pentru acest scop, sunt prevăzute camere video cu unghi larg de acoperire, tehnologia AI servind pentru centrarea focusului asupra utilizatorilor, în timp ce-şi desfăşoară activităţile de zi cu zi, cum ar fi curăţenia propriei camere. Totuşi, dispozitivul include şi obturatoare fizice pentru lentila camerei video, oferind celor preocupaţi de propria intimitate posibilitatea să asigure acest aspect cu un gest care nu lasă loc de interpretări.

Potrivit zvonurilor circulate până acum, Facebook va dezvălui noul gadget Portal înainte de luna octombrie, încercând să convingă cât mai bine utilizatorii de avantajele oferite.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult