Facebook Messenger oferă apeluri video gratuite în sistem VoIP, către reţele WiFi şi mobile

28.04.2015

Facebook  a adăugat în aplicaţia Messenger pentru iOS şi Android suport pentru apeluri video gratuite, disponibil atât în reţele WiFi cât şi reţele mobile. Serviciul este oferit începând de astăzi utilizatorilor din Statele Unite, Canada, Marea Britanie şi alte 15 ţări, noi extinderi fiind programate penru lunile următoare.

Introdus cu scopul declarat de a permite utilizatorilor din lumea întreagă să comunice ˝faţă în faţă˝ de oriunde s-ar alfa şi prin orice conexiune mobilă disponibilă, serviciul pentru apeluri video gratuite face din Messenger un competitor redutabil pentru Skype şi alte servicii care permit comunicarea prin apeluri video.

Cu 600 milioane de utilizatori, respectiv alţi 1.44 miliarde potenţiali utilizatori din reţeaua Facebook, Messenger deţine deja, potrivit lui Mark Zuckerberg, 10% din piaţa de comunicaţii mobile în sistem VoIP. CEO-ul Facebook consideră că introducerea suportului pentru apeluri gratuite la calitate înaltă în sistem VoIP (voice-over-internet protocol) va motiva în cele din urmă renunţarea la telefonia clasică, iar opţiunea pentru apeluri video disponibilă gratuit ar trebui să încurajeze acest lucru.

În loc să monetizeze direct de pe urma suportului pentru apeluri video în aplicaţia Messenger, administratorii Facebook speră ca dezvoltarea serviciului de mesagerie să aibă drept efect secundar creşterea numărului de afişări în News Feed-ul reţelei de socializare, majorând veniturile generate din publicitatea livrată utilizatorilor pe această cale.

Facebook Messenger oferă apeluri video gratuite în sistem VoIP, către reţele WiFi şi mobile

Suportul pentru apeluri video gratuite este disponibil începând de astăzi utilizatorilor Messenger (aplicaţia pentru iOS şi Android) din Belgia, Canada, Croaţia, Danemarca, Franţa, Grecia, Irlanda, Laos, Lituania, Mexic, Nigeria, Norvegia, Oman, Polonia, Portugalia, Marea Britanie, Statele Unite şi Uruguay. Momentan, România nu se află pe lista regiunilor suportate, însă noi extinderi sunt programate pentru lunile următoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult