Facebook Messenger va avea un nou tab ”Calls”

02.06.2022
Facebook Messenger va avea un nou tab ”Calls”

Venind în sprijinul utilizatorilor care desfășoară mai ales apeluri de voce și apeluri video prin Facebook Messenger, Meta va adăuga în aplicație secțiunea ”Calls”, dedicată pentru apeluri de video sau de voce.

Este aproape de neînțeles cum Facebook Messenger a rămas până acum fără o secțiune dedicată pentru apeluri audio/video, utilizatorii fiind nevoiți să deschidă de fiecare dată o sesiune de mesaje instant, doar pentru a putea accesa funcția de apelare.

Curând, vei găsi în interfața Facebook Messenger echivalentul meniului de apelare Android, doar că aici vor fi listate contactele tale de pe Messenger, cu opțiune de apelare directă. Tot aici vor apărea și apelurile ratate, scutindu-te de același gest inutil prin care accesai mai întâi fereastra de mesagerie instant, pentru a vedea despre ce e vorba.

Primind maximă prioritate, noul tab va apărea la partea de jos a ecranului, chiar lângă secțiunile “Chats”, “Stories” și “People”. Pentru a nu complica lucrurile în mod inutil, vei putea accesa funcția de mesagerie instant și din meniul calls.

Prin modificările aduse, Meta nu face decât să reducă diferențele față de alternativa WhatsApp, oferind acces facil utilizatorilor la toate formele de comunicare suportate.

Potrivit statisticilor comunicate chiar de Meta, folosirea suportului pentru apeluri video și de voce în aplicația Facebook Messenger a crescut cu 40%, din anul 2020 și până acum, justificând pe deplin modificările aduse în aplicația pentru smartphone.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult