Facebook nu va mai permite plasarea de reclame personalizate pentru utilizatorii sub 18 ani

28.07.2021
Facebook nu va mai permite plasarea de reclame personalizate pentru utilizatorii sub 18 ani

Aplicabilă în cazul platformelor Facebook și Instagram, măsura prevede exceptarea colectării de informații despre obiceiurile la navigare web, în cazul utilizatorilor minori. Totodată conturile Instagram asociate persoanelor sub 18 ani vor fi setate automat în modul privat, blocând vizualizarea de către orice persoane care nu se află deja în lista aprobată de urmăritori.

În ce privește afișarea de reclame, companiile de publicitate nu vor mai putea folosi decât genul, vârsta și locația utilizatorilor minori, afișarea de reclame „optimizate”, pe baza interacțiunilor cu diferite forme de conținut și site-uri (inclusiv cele din afara rețelei Facebook) nemaifiind permisă.

Conform noilor măsuri de protejare a minorilor, orice persoană sub vârsta de 16 ani care-și deschide un cont de Instagram va avea automat profilul setat în modul ”privat”, încât postările acestora nu vor mai fi vizibile pentru necunoscuți. Utilizatorii din aceeași categorie de vârstă, dar care și-au făcut deja un profil, vor fi notificați să își schimbe setările de confidențialitate, având posibilitatea să ignore această sugestie.

Implementate mai întâi în SUA, Australia, Franța, Marea Britanie și Japonia, noile măsuri vor fi extinse în toate țările în care sunt disponibile serviciile Instagram și Facebook.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult