Facebook primeşte buton de Subscribe, ca follow pe Twitter

15.09.2011
Facebook primeşte buton de Subscribe, ca follow pe Twitter

Facebook a adăugat un nou buton în interfaţa reţelei de socializare.

Facebook primeşte buton Subscribe

Butonul Subscribe permite abonarea la lista de update-uri publice a oricărui utilizator Facebook, indiferent dacă îl avem în lista de prieteni sau nu.

Noua funcţie face parte dintr-un efort mai amplu depus pentru îmbunătăţirea nivelului de control oferit utilizatorilor asupra propriului cont Facebook şi a surselor de informaţii disponibile.

Butonul Subscribe poate fi observat începând de miercuri, alături de butoanele Message şi Poke, oferind o modalitate de a urmări conţinutul postat de alţi utilizatori Facebook, fără a fi nevoie să îi adăugăm mai întâi ca prieteni. Totuşi, informaţiile disponibile sunt mai variate dacă ne abonăm la lista de update-uri a unui prieten Facebook.

Funcţia Subscribe ne oferă posibilitatea de a alege exact tipul de conţinut pe care vrem să îl urmărim. Spre exemplu putem alege să primim în News Feed doar actualizările de status ale unei persoane, ignorând detalii mai puţin importante cum ar fi pozele nou adăugate în profil.

Facebook Subscribe

Dacă utilizatorul la care am dat Subscribe se află în lista de prieteni, atunci controlul oferit asupra informaţiilor primite este şi mai fin. Astfel, dacă selectăm opţiunea All Updates în News Feed, vom fi la curent cu toate noutăţile despre utilizatorul respectiv. Dacă totuşi nu dorim să fim bombardaţi cu atât de multe informaţii, alegerea opţiunii Only Important reduce volumul de informaţii numai la detalii esenţiale, cum ar fi logodna unei persoane.

Din fericire pentru cei care preţuiesc propria intimitate, funcţia Subscribe poate fi dezactivată complet, blocând astfel abonarea altor utilizatori la informaţiile disponibile în profilul nostru.

Dacă totuşi alegem să nu blocăm acest serviciu, atunci utilizatorii la care suntem abonaţi şi cei care sunt abonaţi la profilul nostru vor apărea în pagina contului de utilizator. De asemenea, trebuie ştiut că deşi utilizatorii aflaţi deja în lista de prieteni Facebook nu devin în mod automat automat abonaţi la informaţiile din contul de utilizator, cei nou adăugaţi în listă prin acceptarea cererilor de tip Friend Request sunt abonaţi în mod automat la actualizările publice din contul de utilizator.

Opţiunea Subscribe poate fi o modalitate foarte eficientă de a transmite informaţii către un public larg, format din alţi utilizatori Facebook, indiferent dacă aceştia sunt sau nu adăugaţi ca prieteni. Sistemul adaugă însă un nivel de complexitate în plus unei reţele de socializare şi aşa foarte încărcată cu opţiuni mai mult sau mai puţin utile, având potenţialul de a naşte noi controverse legate de nivelul de intimitate oricum discutabil, oferit utilizatorilor Facebook.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News