Facebook răspunde la plângerile creatorilor de conţinut video cu Rights Manager

13.04.2016
Facebook răspunde la plângerile creatorilor de conţinut video cu Rights Manager

Este clar că Facebook doreşte să fie destinaţia principală de pe internet pentru tot felul de conţinut, inclusiv pentru clipuri video realizate de comunitate. Din păcate, până în prezent, nu foarte mulţi au avut curajul să creeze materiale de acest gen pentru platforma Facebook, întrucât oricine poate să copieze conţinutul publicat şi să îl reposteze fără repercusiuni din partea platformei. Conferinţa F8 a venit însă cu veşti bune, întrucât compania a prezentat Rights Manager, un sistem de protecţie pentru creatorii de conţinut original.

Rights Manager este o nouă componentă care va rula în fundal pe Facebook, verificând conţinutul video publicat. Dacă cel care a realizat materialul a revendicat drepturile asupra acestuia, republicarea conţinutului este imposibilă. Spre diferenţă de soluţia ContentID, care implică un proces greoi de revendicare a drepturilor, care favorizează în special companiile, Rights Manager va oferi acces la multe setări, în special referitor la condiţiile de republicare a conţinutului şi ce se va întâmpla în cazul în care acesta este copiat.

Facebook a prezentat Rights Manager, însă acest serviciu nu este încă gata de lansare. Creatorii de conţinut pot acum să se înscrie pe o listă, compania oferind acces rapid unora dintre ei înainte de apariţia oficială. Se pare că odată cu Rights Manager va fi implementat şi un serviciu mai eficient de raportare pentru clipurile video de pe Facebook, compania promiţând o monitorizare mai atentă a conţinutului care ar putea fi publicat fără drepturi.

În acest moment, Facebook oferă astfel de funcţii doar pentru companiile foarte mari, putând detecta în special muzica de pe fundalul clipurilor, cu posibilitatea de a bloca materialul în cazul în care foloseşte o melodie din baza sa de date.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult