Facebook şi Netflix ar putea solicita schimbarea parolelor pentru o parte din conturile de utilizator

07.06.2016
Facebook şi Netflix ar putea solicita schimbarea parolelor pentru o parte din conturile de utilizator

Potrivit unui expert în securitate pe nume Brian Krebs, mai mulţi furnizori de servicii pentru streaming video şi reţele de socializare au început să investigheze breşe mai vechi de securitate căutând date de login care se potrivesc cu ale propriilor utilizatori, alertând în caz de probleme.

Planul pentru securizarea conturilor de utilizator protejate cu parole nesigure porneşte de la ideea că acestea ar putea fi compromise şi prin breşe de securitate apărute la serviciile altor furnizori, în situaţia des întâlnită în care utilizatorii au folosit aceeaşi parolă pentru conturi diferite la diverse website-uri şi servicii. Atunci când sunt detectate date de login care au fost refolosite şi pe alte website-uri compromise, utilizatorii sunt obligaţi să-şi schimbe imediat parola şi primesc informaţi despre cum ar putea să prevină apariţia unor situaţii similare în viitor.

Potrivit aceluiaşi Brian Krebs, Netflix trimite deja solicitări pentru resetarea parolei către utilizatori ale căror date de login au fost divulgate online în urma unor breşe de securitate, unele fiind vechi chiar şi de câţiva ani.

Vezi şi Bug-ul de Facebook care permitea resetarea parolei oricărui utilizator

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult