Facebook te ajută să găseşti prietenii aflaţi în apropiere (UPDATE)

25.06.2012
Facebook te ajută să găseşti prietenii aflaţi în apropiere (UPDATE)

(UPDATE) Facebook a dezactivat funcţia ‘find friends nearby’, la doar o zi după aceasta a devenit accesibilă publicului larg. Fără a da mai multe explicaţii, oficialii Facebook au declarat că noua funcţie de localizare a fost intenţionată doar pentru testare internă şi nu a avut parte de o lansare formală.

În prezent, la vizitarea paginii asociate serviciului find friends nearby utilizatorii sunt întâmpinaţi cu o pagină goală. Din păcate nu este sigur când şi dacă Facebook va avea vreodată acest serviciu într-o formă finalizată.

Facebook a introdus o funcţie numită ‘find friends nearby‘, capabilă detecteze prietenii de pe Facebook aflaţi în apropiere.

Cu această funcţie, putem găsi rapid orice prieten de pe Facebook care deţine un smartphone cu sistem Android sau iOS, presupunând că acesta a activat în prealabil funcţia de geolocaţie a telefonului şi accesează pagina find friends nearby.

Facebook te ajută să găseşti prietenii aflaţi în apropiere

Într-un caz ideal, funcţia ‘find friends nearby’ poate fi de folos unui grup de prieteni răspândiţi într-un areal relativ mic, spre exemplu explorând străzile unui oraş sau o locaţie de vacanţă, furnizând rapid şi cu minim de efort informaţiile de contact.

Trebuie ştiut că în versiunea actuală serviciul funcţionează doar pentru cei care sunt activi pe pagina find friends nearby. Odată ce un utilizator părăseşte această pagină, este scos din lista de persoane aflate în apropiere.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult