Facebook te urmăreşte chiar şi după ce-ţi ştergi contul!

Facebook te urmăreşte chiar şi după ce-ţi ştergi contul!

Agenţia de securitate a informaţiilor Hamburg Data Protection cere oficialilor Facebook să explice de ce site-ul de socializare continuă să monitorizeze activitatea Web de pe computerele utilizatorilor care şi-au desfiinţat contul de Facebook.

Monitorizarea se face prin intermediul unor cookie-uri ce reţin diverse date. Aceste date sunt colectate de Facebook, fără ca utilizatorii să fie informaţi despre ele.

Facebook

Oficialii Facebook au motivat într-o primă intervenţie că respectivele cookie-uri rămân pe sistem pentru „garantarea” securităţii reţelei de socializare, acest lucru însă nu justifică încălcarea intimităţii utilizatorilor.

Ultimele probleme de „privacy” raportate şi care ţin de Facebook sunt aceleaşi cookie-uri. În urmă cu o lună, Nik Cubrilovic, un programator experimentat, ne amintea că aceste fişiere nu se şterg automat de pe calculator şi că reţin în continuare informaţii legate de activitatea pe Web a utilizatorilor. Soluţia este ştergerea lor manuală.