Facebook testează funcţia de redare video offline în India

07.07.2016
Facebook testează funcţia de redare video offline în India

Se pare că multe companii se lovesc de aceleaşi probleme în aceleaşi regiuni şi adoptă soluţii similare pentru rezovlarea lor. YouTube a decis în urmă cu mai mult timp să ofere utilizatorilor din India posibilitatea de a descărca local clipurile video pentru a putea fi vizionate atunci când conexiunea la internet nu este destul de puternică, iar Facebook apelează acum la aceeaşi strategie. Momentan este vorba despre o perioadă de testare a funcţiei, exclusivă dispozitivelor mobile, însă nu există fără veşti despre extinderea în alte regiuni.

Utilizatorii de Facebook din India care sunt aleşi pentru a participa la testarea funcţiei de download vor putea sincroniza clipurile video din fluxul de ştiri folosind o conexiune WiFi. Motivul pentru care Facebook adoptă această strategie este lipsa unor conexiuni de date mobile rapide şi stabile în India. Mulţi dintre creatorii de conţinut s-au plâns de performanţa slabă a materialelor lor în această regiune, iar soluţia pare să fie descărcarea online.

Desigur, Facebook s-a gândit dinainte şi la împiedicarea pirateriei. Paginile care publică clipuri video pe Facebook pot opta să interzică utilizatorilor să descarce aceste materiale, în timp ce clipurile utlizatorilor obişnuiţi pot fi descărcate fără probleme. Chiar şi aşa, utilizatorii nu pot accesa manual aceste fişiere.

Este curios faptul că deşi tehnologia există, Facebook nu oferă acest gen de opţiuni şi pentru alte regiuni. În ciuda faptului că internetul de viteză mare este mai uşor accesibil în Europa şi Statele Unite ale Americi, mulţi utilizatori folosesc în continuare abonamente şi opţiuni cu trafic de internet limitat, mulţi evitând să vizioneze clipuri video atunci când nu sunt conectaţi la WiFi.

Citeşte şi Facebook primeşte comentarii video şi imagini la 360 de grade

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult