Facebook va avea tab Video dedicat, înlocuind actuala listă Watch

22.07.2023
Facebook va avea tab Video dedicat, înlocuind actuala listă Watch

Meta pune și mai mult accent pe livrarea de conținut video către utilizatorii Facebook, pregătind un tab Video cu interfață asemănătoare TikTok, plus unelte de editare ce vor ajuta creatorii de conținut.

Înlocuind actuala listă Watch, noul tab Video este testat deja cu un grup restrâns de utilizatori ai aplicației Facebook pentru mobil și va apărea în cele din urmă și în interfața pentru web browser.

Surprins în câteva capturi de ecran, tab-ul Video va oferi o experiență de vizionare în mod full-screen, lăsând la vedere doar butoane esențiale precum Like, Comentarii, Share, alături de numele autorului și descrierea clipului în redare. Totodată, noul format încurajează utilizatorii să contribuie încărcând propriile clipuri, activând simbolul Camera afișat la partea de sus a ecranului.

Cu noul editor video, utilizatorii pot genera Reels-uri și din clipuri filmate în mod HDR, pe care să le personalizeze prin adăugarea de muzică, text și audio. Printre opțiunile disponibile mai avem ajustarea vitezei de redare, redare inversă și opțiunea de a tăia/înlocui anumite porțiuni cu alte secvențe video.

O altă noutate este posibilitatea de a viziona Reels-uri Instagram direct din tab-ul Video al aplicației Facebook, cu posibilitatea de a lăsa aprecieri și comentarii fără a comuta la aplicația Instagram. Totuși, această facilitate va fi disponibilă doar pentru Reels-uri distribuite de pe conturi Instagram ai căror deținători au optat deja pentru preluarea postărilor pe Facebook.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult