Facebook va face reclamele video mai greu de ignorat

11.02.2016
Facebook va face reclamele video mai greu de ignorat

Deşi apar destul de des în News Feed, reclamele video au rămas până acum o prezenţă discretă, majoritatea utilizatorilor derulând mai departe în fluxul de conţinut fără le lua prea mult în seamă. Acest comportament îi nemulţumeşte însă pe administratorii Facebook, clipurile video ieşite prea repede din câmpul vizual al utilizatorilor neputând fi contorizate, respectiv taxate pentru afişările generate.

Drept consecinţă, sunt luate în considerare noi mijloace pentru a capta atenţia utilizatorilor, mărind fereastra de timp în care reclama video este efectiv vizionată.

Facebook va face reclamele video mai greu de ignorat

Este bineştiut faptul că postările video inserate în News Feed sunt redate automat imediat ce apar pe ecran. Sunetul rămâne însă oprit şi nu este activat decât dacă ne oprim şi interacţionăm cu postarea respectivă, astfel că mesajul strident care fac cunoscute reclamele televizate nu răzbate aproape niciodată prin difuzoarele telefonului mobil. Din fericire, Facebook nu dă drumul la reclame video cu sunet, încă. În schimb, o măsură mai puţin invazivă ce va fi implementată curând este introducerea subtitrărilor pentru reclamele video.

Ideea este ca mesajul text suprapus peste reclamele video să capteze atenţia utilizatorilor suficient de mult timp încât postarea respectivă să poată fi contorizată ca fiind văzută, iar în caz ideal să convingă vizionarea integrală a clipului respectiv.

Noua opţiune pentru subtitrarea reclamelor este prezentată deocamdată doar companiilor de publicitate din Statele Unite, pentru clipurile adresate vorbitorilor de limbă engleză. În funcţie de rezultatele obţinute, sistemul ar putea fi în cele din urmă extins la nivel global.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult