Facebook va împărţi veniturile generate de reclamele inserate în clipuri video cu autorii acestora

02.07.2015
Facebook va împărţi veniturile generate de reclamele inserate în clipuri video cu autorii acestora

Într-un gest menit să atragă şi mai mulţi autori de conţinut în paginile reţelei de socializare, Facebook a anunţat că va împărţi cu aceştia până la 55% din veniturile generate de reclamele ataşate clipurilor video.

Luând drept exemplu portalul YouTube, Facebook va remunera autorii de conţinut care aleg să-şi distribuie creaţiile în cadrul reţelei de socializare. Totuşi, chiar dacă pare foarte îmbietor la prima vedere, aranjamentul în care autorii primesc 55% din veniturile generate din reclamele ataşate la clipuri video ar putea fi mai puţin favorabil acestora decât cel propus de rivalul YouTube.

În versiunea actuală, încă la fază de testare pe dispozitive mobile, clipurile video sunt redate automat pe măsură ce utilizatorii derulează în News Feed. Aparent, Facebook va contoriza suma de plată în funcţie de cât timp este redată reclama video, metoda considerată de unii analişti drept învechită putând duce la o diminuare a veniturilor reale. În plus, reclamele sunt redate doar după ce jumătate din imagine este vizibilă pe ecran, fapt ce poate reduce şi mai mult şansele de monetizare.

Facebook va împărţi veniturile generate de reclamele inserate în clipuri video cu autorii acestora

Spre comparaţie, regulile impuse de portalul YouTube prevăd plata unei reclame după minim 30 secunde de vizionare (sau vizionarea completă în cazul celor mai scurte de 30 secunde). În plus, utilizatorii YouTube pot da skip la reclamele afişate după numai 5 secunde de vizionare, ajungând mai repede la conţinutul dorit.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video