Facebook va începe să testeze în acest an drona cu care vrea să ofere internet gratuit

23.02.2016

Facebook va începe să testeze în acest an versiunea finală a dronei cu ajutorul căreia doreşte să ofere internet în zonele care nu au acces la acest serviciu.

Drona a fost prezentată la conferinţa F8 de anul trecut, a dezvoltatorilor Facebook. Aceasta va fi alimentată cu energie prin intermediul panourilor solare montate pe aripile cu o anvergură mai mare decât cea a celor de pe Boeing 737. 

Potrivit lui Mark Zuckerberg, directorul executiv al Facebook, prototipul a fost deja testat cu succes în Marea Britanie. „Va fi alimentată de panouri solare montate pe aripi şi va fi capabilă să stea la altitudini mai mari de 18 km timp de mai multe luni”, a scris Zuckerberg pe Facebook.

Numele de cod al dronei este „Aquila”, iar proiectul face parte din iniţiativa Internet. org, prin care Facebook doreşte să ofere gratuit internet în zone din Africa şi America Latină. Potrivit companiei, peste 4 miliarde de oameni nu au acces la acest serviciu.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult