Facebook va introduce opţiune „Clear History” în următoarele luni

02.05.2018
Facebook va introduce opţiune „Clear History” în următoarele luni

Confirmată de CEO-ul Faceboook, Mark Zuckerberg, noua funcţie numită Clear History va permite utilizatorilor să înlăture istoricul activităţilor desfăşurate în cadrul reţelei de socializare, la fel cum ar proceda cu istoricul de navigare păstrat în browserul web.

Folosind drept exemplu funcţia cu acelaşi nume disponibilă în browsere web, Zuckerberg a promis că va permite ştergerea la cerere a datelor colectate despre utilizatorii Facebook, folosind o singură setare uşor de accesat. Folosirea acestei opţiuni va permite înlăturarea întregului istoric de navigare în reţeaua Facebook, cât şi date despre activităţi care depăşesc graniţele acesteia, cum ar fi website-uri pe care le-ai vizitat de-a lungul timpului.

Primul scop al funcţiei Clear History este legat direct de scandalul Cambridge Analytica, oferind utilizatorilor posibilitatea să îndepărteze definitiv informaţiile despre aplicaţiile şi site-urile cu care au interacţionat. Mai mult decât atât, aceştia vor avea posibilitatea să vizualizeze informaţiile colectate şi să opteze pentru oprirea asocierii acestui tip de informaţii contului de utilizator.

Potrivit administratorilor Facebook, colectarea de informaţii este esenţială pentru a oferi utilizatorilor o experienţă cât mai bună în cadrul reţelei de socializare, înlăturarea datelor colectate făcând imposibilă personalizarea anumitor aspecte şi sincronizarea cu site-urile care suportă integrare Facebook. Spre exemplu, utilizatorii vor fi nevoiţi să se autentifice separat  pe fiecare website vizitat şi să ajusteze din nou anumite setări personalizate anterior.

Aflată la stadiul de promisiune, funcţia Clear History ar putea avea nevoie de câteva luni pentru implementare, procesul implicând colaborarea cu academicieni şi reprezentanţi ai autorităţilor competente.  

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult