Fără Instant Search în versiunea web a motorului Google Search

27.07.2017
Fără Instant Search în versiunea web a motorului Google Search

Introdusă cu mare tam-tam în anul 2010, funcţionalitatea promitea să ofere sugestii la căutări populare chiar în timp ce introduci termenii de căutare, scurtând timpii de aşteptare şi oferind răspunsurile dorite mai rapid. În practică, această funcţionalitate nu a ajuns niciodată mai departe de interfaţa Google Search pentru web browser, unde a cauzat la fel de multe probleme pe cât a rezolvat.

Destinată celor care tastează mai încet, sau sunt pur şi simplu prea comozi pentru a scrie până la capăt termenii de căutare doriţi, funcţionalitatea Instant Search oferea enunţuri de căutare alternative afişate chiar sub caseta în care tastăm, simultan actualizând pagina cu rezultate pe măsură ce tastăm. Deloc surprinzător, funcţionalitatea avea un impact semnificativ asupra serverelor Google, obligate să returneze seturi multiple de rezultate pentru fiecare căutare iniţiată de utilizatori.

Avântul dispozitivelor smartphone, începând cu anul 2015, a marcat o schimbare fundamentală în care numărul de căutări pe mobil a depăşit volumul celor iniţiate de pe platforma PC. Cu spaţiu limitat pentru afişare şi putere de procesare mai mică, dispozitivele mobile s-au dovedit inadecvate pentru funcţionalitatea Instant Search, încât aceasta nu a fost niciodată implementată pentru platforma mobile.

Acţionând cu pretextul de a oferi o experienţă identică utilizatorilor de PC şi smartphone, Google anunţă acum renunţarea la funcţionalitatea Instant Search, trecând sub covor faptul că sugestiile erau oricum ignorate de majoritatea utilizatorilor, care mai degrabă le găseau găseau sâcâitoare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult